Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Βέροια συνεχίστηκε η εκστρατεία για την ενημέρωση των παιδικών εμβολιασμών

Συνεχίζεται η εκστρατεία για την ενημέρωση των Παιδικών Εμβολιασμών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στον κύκλο της εβδομάδας που πέρασε, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στη Βέροιας, με τη συμμετοχή εργαζομένων και εκπροσώπων
των διοικήσεων των δημοτικών δομών. Οι εισηγητές τόνισαν, μεταξύ άλλων ότι οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για λόγους προστασίας της υγείας, ενώ ξεκαθάρισαν ότι τα εμβόλια είναι από τα ασφαλέστερα σκευάσματα και αποτελούν τον καλύτερο και φθηνότερο τρόπο πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων που ανακαλύφθηκε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μιλώντας στη διάρκεια της ενημερωτικής Ημερίδας που έγινε στο Δήμο Βέροιας η παιδίατρος Ευαγγελία Φαρίνη, εστίασε στην ανάγκη ενημέρωσης των γονέων, ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το 15% των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, με κάθετη άρνηση συνήθως των γονέων, λόγω παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, ακόμη και από τον ιατρικό κόσμο καμιά φορά. Αναφέρθηκε σε πραγματικά στοιχεία και στην ωφέλεια των εμβολιασμών, χαρακτηρίζοντας κακό σύμβουλο των γονέων το διαδίκτυο και τη συνωμοσιολογία και «ανίκητη» την ανοησία.


Από την πλευρά του ο γιατρός της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Ημαθίας, Στέργιος Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στις αντιφάσεις στον νόμο και στην κοινωνία, αλλά και στην υποχρεωτική τήρηση των εμβολιασμών για λόγους προσωπικής και δημόσιας υγείας, ενώ είπε ότι στην περσινή επιδημία ιλαράς, σημειώθηκαν 3.500 κρούσματα και 4 θανάτους στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δ. Διαμαντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ