Σε κλίμα συγκίνησης ο αγιασμός στην «Μίεζα»

Τελέσθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Παΐσιο Παλαία, στη φιλόξενη αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Μίεζας» Κοπανού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν συναισθηματικά φορτισμένοι, γιατί οι ευσεβείς πόθοι και οι προσδοκίες τόσων ετών
υλοποιήθηκαν με την έκδοση του βιβλίου του Βασίλη Δημητριάδη, στα πλαίσια της συγχρηματοδότησης της Αναπτυξιακής Ημαθίας και του συλλόγου. Ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο Γιώργος Αδαμίδης. Άλλωστε ο σύλλογος διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες του τόσο σε επιχειρηματικό πρόγραμμα όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε επιτυχώς ο Δημήτρης Ευαγγελίδης, πτυχιούχος φυσικών επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της εξελικτικής και πολιτιστικής Ανθρωπολογίας και συγγραφέας. Τιμητική ήταν και η παρουσία και η σύντομη αναφορά του κ. Βαλσαμίδη. Τόνισε την αναβίωση του παρελθόντος μέσα από το βιβλίο, την διάσωση της τοπικής ιστορίας μέσα και από την ανάδειξη των τοπικών αρχαιολογικών μνημείων, την καλλιέργεια της αίσθησης «του ανήκειν» σε μια ομάδα με ισχυρούς πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς.
Ευχής έργων το βιβλίο του κ. Δημητριάδη να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλους μελετητές να αναδείξουν τον τοπικό πολιτισμό και ένα άλλο αξιακό σύστημα που δεν θα έχει τίποτα κοινό με την σύγχρονη εμμονική αναζήτηση των απολαύσεων.
Η βραδιά ήταν ξεχωριστή γιατί τον χώρο κοσμούσε κι ένα αντιπροσωπευτικό στίγμα παιδικών ζωγραφιών του τμήματος ζωγραφικής με υπεύθυνη την Ανδρομάχη Μπέρσου. Κι όπως τόνισε η παρουσιάστρια Χρυσούλα Κελέσμητου το παιδικό χέρι μας φέρνει πιο κοντά στην αυθεντικότητα… Το παιδί μας ανοίγει το παράθυρο να μπούμε στον μαγικό του κόσμο.
Η κ. Μπέρσου μεταδίδει την εικαστική σκέψη και αντίληψη με δημιουργικό τρόπο ενισχύοντας την φαντασία τους. Η δυναμική και αξία όμως του συλλόγου έγκειται στο ανθρώπινο δυναμικό του: Στους γονείς, τα παιδιά, τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Όλοι αυτοί αποτελούν πρεσβευτές του πολιτισμικού θησαυρού και ευελπιστούν να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι κι αγάπη. Στην αποφώνηση η πρόεδρος Γιώτα Στάρχου απέμεινε ως έκφραση ευγνωμοσύνης τιμητικές πλακέτες.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ειρηνουπόλεως πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κωνσταντίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Νάουσας  Σταύρος Βαλσαμίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλειος Τζουβάρας, Νόπη Τσαγκαλίδου, Δώρα Μπαλτατζίδου και ο εκπρόσωπος του τέτραθλου Δήμου Νάουσας Πάνος Δημητριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ