Μήπως πρέπει να προσέξετε περισσότερο την διατροφή που κάνει το παιδί σας;


Είναι μεγάλη έννοια μας να τρώει όλη την ώρα όλο του το φαγητό και να μην παραπονεθεί ποτέ ότι πεινάει. Όμως τι γίνεται όταν ενώ τρώει αρκετά, ζητάει να τρώει συνεχώς; Μήπως κάπως θα πρέπει να ρυθμίσετε τη διατροφή του; Να, ορισμένες σημαντικές συμβουλές για το
τι μπορείτε να κάνετε... Αρχικά κάντε μια λίστα με υγιεινά και εύκολα σνακς που μπορείτε να του παρέχετε ανά πάσα στιγμή. Φρούτα, σάντουιτς σπιτικά ακόμα και κράκερς είναι καλύτερη επιλογή από τσιπς που είναι γεμάτα κακά λιπαρά.

Στην αρχή μπορεί να δυσαρεστηθεί λίγο, αλλά μετά θα του γίνει συνήθεια. Και θα είστε και οι δύο χαρούμενοι.

Μην τρελαίνεστε με την τελευταία μπουκιά


Από τότε που ήμασταν και εμείς μικρές σίγουρα θα θυμόμαστε την μανούλα μας κάποια στιγμή να μας λέει με παράπονο: «Θα αφήσεις την τελευταία σου μπουκιά; Mα είναι η δύναμη σου»!

Αγνοείστε το «πεινάω» πριν τον ύπνο

Συνήθως αυτό το χρησιμοποιεί για να αποφύγει να κοιμηθεί και όχι γιατί πεινάει στην πραγματικότητα. Ίσως είναι και μια κραυγή για λίγη περισσότερη προσοχή οπότε δείτε πως μπορείτε να περνάτε περισσότερες ώρες παρέα.

Μην κοιτάτε μόνο τα κιλά

Αν το παιδί σας ζυγίζει παραπάνω κιλά, αλλά τρώει υγιεινά και σωστά, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι πάνω στην ανάπτυξη και είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται αυτά τα παραπάνω κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ