Quantcast

http://picasion.com/

Καταρρέει άλλο ένα ιστορικό κτίριο της Βέροιας - μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Ένα δυνατό χαρτί για τον πολιτιστικό τουρισμό της Βέροιας αποτελεί η παλιά πόλη με τις ιστορικές συνοικίες της και το πλήθος των διατηρητέων κτιρίων που βρίσκονται διάσπαρτα στον αστικό ιστό. Δυστυχώς, ένα πολύ μικρό μέρος τους έχουν αναπαλαιωθεί και αξιοποιηθεί, είτε από το Δήμο, είτε από
ιδιώτες. Το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούν ερειπωμένα και ετοιμόρροπα κτίσματα, που πέραν της αισθητικής πλευράς, είναι επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.


Το ένα μετά το άλλο, τα πολιτιστικά αυτά αποθέματα «παραδίδονται» στο χρόνο. Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, παρέσυραν ακόμα ένα κτίριο στην παλιά πόλη της Βέροιας και ακόμα ένα 
μνημείο της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που περιμέναμε να δείξουμε στους τουρίστες, κατέρρευσε. Χωρίς την παρέμβαση του δήμου για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής ιστορίας του τόπου μας, σε λίγα χρόνια δυστυχώς κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς παλιά πόλη! Δείτε φωτογραφίες:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ