Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Κάνναβη ως τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας

Τα εξαιρετικά διατροφικά χαρακτηριστικά της κάνναβης αναγνωρίζονται διεθνώς και τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση της αυξάνεται εντυπωσιακά σε όλο τον κόσμο. Η κάνναβη είναι μία τροφή υγιεινή, εύπεπτη, με χαρακτηριστική και ευχάριστη γεύση. Περιέχει τα ωφέλιμα για την υγεία Ω λιπαρά, είναι
πλούσια πηγή πρωτεΐνης, περιέχει βιταμίνη Ε και όλα τα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό αμινοξέα, ενώ δεν περιέχει γλουτένη. Τα σημαντικότερα προϊόντα κάνναβης της Hempoil, σε μορφή τροφίμων είναι τα εξής:


Πρωτεΐνη Κάνναβης

Περιέχει 21 αμινοξέα, βοηθάει στην ανάπτυξη του μυικού συστήματος και στην επισκευή των ιστών. Σε αντίθεση με άλλες φυτικές πηγές πρωτεΐνης π.χ. σιτάρι, σόγια, η κάνναβη δεν έχει συσχετισθεί με οποιεσδήποτε αλλεργίες ή δυσανεξίες. Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, στο ίδιο επίπεδο με τα αυγά και το γάλα, με βάση το προφίλ των αμινοξέων του, αλλά επιπλέον παρέχει τα απαραίτητα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, σε βέλτιστη αναλογία 1 προς 3, για χρήση στο ανθρώπινο σώμα, για καλύτερη διαύγεια και συγκέντρωση καθώς επίσης και για υγιή καρδιά.

Η πρωτεΐνη κάνναβης συμβάλλει στην επισκευή των μυών και την μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Επίσης προστατεύει από τις φλεγμονές. Φροντίζει τα νεφρά και επειδή περιέχει πολλές φυτικές ίνες καθαρίζει το παχύ έντερο και βοηθά στην πέψη. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Μπορείτε να την καταναλώσετε ως ρόφημα και να την συνδυάσετε με κάποιο smoothie, στο πρωινό μούσλι με το γάλα σας, ή σε κάποιο χυμό, ή σαλάτα ή σε κάποιο άλειμμα πάνω σε ψωμί.

Προτείνεται 1-2 κουταλιές της σούπας και ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας. Για τις ημέρες που περιλαμβάνεται άσκηση, καλό είναι να καταναλώσετε 1 κουταλιά της σούπας με το πρωινό και 1 μετά την άσκηση. Τις υπόλοιπες ημέρες μπορείτε να την συμπεριλάβετε μόνο στο πρωινό.


Έλαιο από σπόρους κάνναβης

Το βρώσιμο λάδι της κάνναβης, εξάγεται από το είδος Cannabis Sativa L. και είναι από τα πιο θρεπτικά φυτικά έλαια. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα στη χλωροφύλλη, στην οποία οφείλει και το πράσινο χρώμα του, σε καροτένια, φυτοστερόλες, διάφορες βιταμίνες, φωσφολιπίδια, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το θείο, το κάλιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος.


Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας, καθώς περιλαμβάνει 20 βασικά αμινοξέα. Αποτελεί ιδανική τροφή για χορτοφάγους. Τα Ω3 και Ω6 σε υψηλή περιεκτικότητα και στην ιδανική αναλογία, προσφέρουν προστασία από φλεγμονές, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δρουν καταπραϋντικά σε καταστάσεις του δέρματος όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ακμή. Το λάδι κάνναβης είναι αντιφλεγμονώδες, αντιγηραντικό, καταπραΰνει την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύει την αντοχή της επιδερμίδας στην ηλιακή ακτινοβολία.

Παράλληλα έχει πάρα πολλές εφαρμογές ήδη στην βιομηχανία των καλλυντικών, καθώς αποτελεί πρώτη ύλη για πολλές κρέμες, σαμπουάν, βάμματα και έλαια.

Δεν πρέπει να θερμαίνεται και να χρησιμοποιείται σε τρόφιμα με θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου, καθώς χάνει μεγάλο μέρος της διατροφικής του αξίας. Καταναλώνεται ωμό σαν συμπλήρωμα διατροφής ή σε σαλάτες και πιάτα με λαχανικά και ρύζι.

Χρήση 1-3 κουταλάκια την ημέρα.



Αλεύρι κάνναβης με ίνες και αλεύρι κάνναβης με ίνες και πρωτεΐνη

Το βιολογικό αλεύρι κάνναβης, λαμβάνεται με την άλεση των σπόρων Cannabis Sativa L. Δεν περιέχει γλουτένη, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά. Είναι επίσης ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχει Ω6 με CLA, ένα λιπαρό οξύ που θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα. Περιέχει φώσφορο που συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, στην ισορροπία ενέργειας μεταβολισμού και στην συντήρηση υγιών οστών και δοντιών. Περιέχει επίσης μαγνήσιο που συμβάλλει στη φυσική λειτουργία των μυών, του νευρικού συστήματος, στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης. Τα Ω3 που διαθέτει, συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
Το αλεύρι κάνναβης έχει γεύση καρυδιού και σκούρο χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μίγματα με άλλα άλευρα που περιέχουν γλουτένη, σε συνταγές αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο.




Σπόροι κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη με όλα τα αμινοξέα, σχεδόν όσο το κρέας, το γάλα, τα αυγά και η σόγια. Είναι πλούσια σε Ω3, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, βοηθούν την ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος. Μπορούν να χαμηλώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, όπως επίσης και τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. Ειδικά συνίστανται για αθλητές, χορτοφάγους, έγκυες γυναίκες, παιδιά και ανθρώπους που ασκούν έντονη σωματική δραστηριότητα.

Προτείνεται δόση 10-20γρ. ημερησίως, σε σαλάτες, δημητριακά, γιαούρτι ή σαν συνοδευτικό ή ακόμη και ωμοί.


Hempoil
Π.Τσαλδαρη 30
Τηλ.: 2331073486

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ