Βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές»

Από τις αρχές Μαρτίου, όπου και «έσκασε» το πρώτο μπουμπούκι ροδακινιάς, έως και τις αρχές Απριλίου που ολοκληρώθηκε το φαινόμενο, δεκάδες λάτρεις της φωτογραφίας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ξεχύθηκαν στον Ημαθιώτικο κάμπο, προσπαθώντας να αποτυπώσουν μέσα από το
φακό τους το μοναδικό αυτό φαινόμενο της ελληνικής υπαίθρου, την απέραντη ροζ θάλασσα που σχηματίζουν οι ανθισμένες ροδακινιές. Ποιο «όπλισε» το χέρι των φωτογράφων; Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, που στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσε για δεύτερη φορά των φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Επαγγελματιών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά και οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν, εκατοντάδες. Από κλασσικές μέχρι και πιο «ψαγμένες», τραβηγμένες με κάθε μέσο, από μηχανή με καλό φακό μέχρι και από ένα απλό κινητό τηλέφωνο.
Από όλες τις συμμετοχές, ξεχώρισαν οι τρεις. Οι δυο μέσω επιτροπής φωτογράφων και η μία μέσω του κοινού, στο facebook και instagram. Το απόγευμα της Παρασκευής 15/6, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Ροδάκινου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων και τα εγκαίνια έκθεσης των φωτογραφιών που διακρίθηκαν, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Βέροιας.
«Μέσα από τις φωτογραφίες που περσινού διαγωνισμού και μέσω των social media για το διαγωνισμό του κοινού, καταφέραμε να διασπείρουμε τις εικόνες αυτές σε όλη την Ελλάδα, που εκείνη την περίοδο έμαθε για το φαινόμενο της ανθισμένης ροδακινιάς Αυτός ήταν εξαρχής και ο σκοπός του διαγωνισμού», είπε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Ζήσης Πατσίκας. 
Το πρώτο βραβείο απέσπασε η φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαλαπέτσα, βραβείο που θα ταξιδέψει 500 χιλιόμετρα, όσα διένυσε ο φωτογράφος, που ήρθε ειδικά από την Αθήνα για να αποθανατίσει το φαινόμενο, έμεινε τρεις ημέρες στην Ημαθία και γύρισε όπως είπε όλο τον κάμπο, προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο κλικ. 
Δεύτερο βραβείο πήρε η φωτογραφία της Βασιλικής Πρέσια, που αναζήτησε το τέλειο κλικ, ανασύροντας μια εικόνα από τις παιδικές της αναμνήσεις, τοποθετώντας κλαδιά ανθισμένης ροδακινιάς στα χέρια του παππού της, αγρότη στο επάγγελμα. 
Το βραβείο κοινού, μέσω διαγωνισμού που διεξήχθη στα social media, απέσπασε ο Γιώργος Σουμελίδης, που η μέλισσα επάνω στο κλαδί της ανθισμένης ροδακινιάς και με το hashtag #veriapeach, συγκέντρωσε τα περισσότερα like. Ειδικό βραβείο, για τη συνεισφορά της στη διάδοση του φαινομένου της ανθισμένης ροδακινιάς, δόθηκε στη Ρίτσα Λίτσα, που η περσινή της φωτογραφία με τον ανθισμένο κάμπο κατάφερε να γίνει viral.
Δόθηκαν και τιμητικές διακρίσεις στους: Γρηγόρης Ζιάννης, Ιωάννα Ιντασβίλη, Λάζαρος Αθανασιάδης, Μαρία Τσιλιοπούλου, Ελευθερία Μπεκιαρίδου, Θεοχάρης Αβραμίδης, Βασιλική Πρέσια, Δημήτρης Παπαρέντης, Έλλη Κουθούρη, Ιωάννης Ιορδανίδης, Γιώργος Κωτσάκης, Αλέξανδρος Μαλαπέτσας, Δημήτρης Ζιάννης, Στέλλα Σημαντάκου, Ανθία Γκαντού, Νώντας Τρομπούκης, Βασιλική Φειδοπούλου και Στέργιος Ζιώγας.


Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στον πεζόδρομο της αγοράς, όμως λόγω κακών καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκαν στο φουαγιέ του Δημαρχείου, όπου και εκτέθηκαν οι διακριθείσες φωτογραφίες. Τις επόμενες ημέρες η έκθεση θα μεταφερθεί και πάλι στον πεζόδρομο. Δείτε φωτογραφίες:

1ο Βραβείο
2ο Βραβείο
Βραβείο κοινούΤιμητική διάκριση Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ