Quantcast

http://picasion.com/

Το γλέντησαν οι Κρητικοί στον ετήσιο χορό τους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10/2 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας στο «Σείριος». Φαγητό, κρασί, τσικουδιά, γαμοπίλαφο και κρητικά ακούσματα, συνέθεσαν ένα γλέντι που όπως κάθε χρόνο, απόλαυσαν εκατοντάδες κόσμου, κρητικοί, ή απλά λάτρεις της κρητικής μουσικής, από την Ημαθία και
όχι μόνο. Τη βραδιά άνοιξαν χορευτικά, τα «φυντάνια» του Συλλόγου, οι μικροί χορευτές που με καμάρι παρουσίασαν στον κόσμο το έργο που γίνεται στο παιδικό τμήμα του Συλλόγου, έτσι ώστε να αποτελούν του άξιους συνεχιστές της Κρητικής παράδοσης. Σειρά είχε το τμήμα των ενηλίκων που γεμίζει ασφυκτικά το Σύλλογο κάθε Δευτέρα απόγευμα, ενώ τα χορευτικά έκλεισε το... βαρύ πυροβολικό, το τμήμα επιδείξεων, που εκπροσωπεί επάξια το Σύλλογο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως ήταν φυσικό η πίστα σείστηκε και ο κόσμος ενθουσιάστηκε από το μοναδικό αυτό θέαμα. 
Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Αλιγιζάκης, ευχαρίστησε αρχικά τους χορηγούς, δωροθέτες για τα εκατοντάδες δώρα που χάρισαν για τη λαχειοφόρα αγορά, τα μέσα ενημέρωσης και όλους όσους στέκονται συμπαραστάτες στις προσπάθειες του Συλλόγου, καθώς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους το χορό. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος τίμησε τα παιδιά του που αρίστευσαν στα Γράμματα. Φέτος, τιμήθηκε η Τσατιράκη Χριστίνα για την εισαγωγή της στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σοφιανίδης και Στέλιος Ασλάνογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Σουμελίδης και Ιωάννης Παπαγιάννης, ο πρόεδρος των Αστικών Βέροιας Παύλος Παυλίδης, εκπρόσωπος του δήμου Νάουσας και εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας Πεζικού, πολλοί Σύλλογοι Κρητικών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και Σύλλογοι της Ημαθίας, όπως η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο Κύκλος Ερατεινός, η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, ο Σύλλογος Ποντίων Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα» και το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας. 
Φέτος, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ο Νίκος Ζήνος και ο Στέλιος Περουλάκης με το συγκρότημά τους, που επανήλθαν έπειτα από τέσσερα χρόνια στη Βέροια, για να επαναλάβουν τον «χαμό» που προκάλεσαν σε προηγούμενο χορό του Συλλόγου. Ο κόσμος τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και χόρεψε μέχρι αργά στους κρητικούς ρυθμούς τους. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:





















































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ