Quantcast

http://picasion.com/

Απόκριες 2018 στη Βέροια - Όλο το πρόγραμμα

Οι απόκριες του 2018 στη Βέροια θα έχουν άρωμα Βαλκανικών ήχων αλλά και Brazilian, Cuban, Latin, Latin Jazz και τσιγγάνικους ρυθμούς που θα μας διασκεδάσουν και θα μας ξεσηκώσουν. Ορχήστρες με Διονυσιακό παίξιμο στους δρόμους της πόλης θα μας παρασύρουν και όλα σε... υπερθετικό βαθμό! Το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων
Διασκέδασης, η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας συμμετέχουν στην προσπάθεια. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα:

Ø Πέμπτη 15/2 , ώρα 09.00μ.μ, οδός ΕΛΛΗΣ είσοδος ελεύθερη

JAZZ TROPICAL QUINTET
JAZZ TROPICAL Quintet
Κλασσικές και μοντέρνες Latin συνθέσεις, Cuban και Brazilian ήχοι!

Τρομπέτα, κρουστά, μπάσο και πιάνο συνθέτουν τον εξωτικό ήχο του κουϊντέτου που δίνει μια νέα φρέσκια αίσθηση τόσο σε κλασικές τζαζ συνθέσεις όσο και σε αυθεντικές λάτιν, λάτιν τζαζ και Brazilian.

Χαρακτηριστικό τους οι δυνατές ζωντανές εμφανίσεις με σούπερ ερμηνείες από τα μέλη του σχήματος- όλοι μουσικοί από την αφρόκρεμα της τζαζ σκηνής της Θεσσαλονίκης- και οι προσεγμένες ενορχηστρώσεις που προσδίδουν στον ήχο τους όγκο ,ζωντάνια και την πινελιά αυθεντικότητας που χρειάζεται η μουσική που υπηρετούν.

Κοινό τους όχι μόνο οι φίλοι της λάτιν αλλά και γενικότερα οι λάτρεις της τζαζ και γενικότερα της μαύρης μουσικής αλλά και όλοι όσοι είναι ανοιχτοί στα καλά ακούσματα.

Ενέργεια, κέφι βιρτουόζικες ερμηνείες αλλά και η ζωντάνια του λάτιν, δυναμικός και γεμάτος ήχος και πολύ πάθος από ένα All Star σχήμα, ταξιδεύουν τον ακροατή στην τροπική πλευρά της τζαζ!

Γιάννης Οικονομίδης: τρομπέτα, φλικόρνο, φωνή
Φίλιππος Κωσταβέλης: πιάνο
Δημήτρης Γιαλαμάς: ηλεκτρικό μπάσο
Αλέκος Σπανίδης: τύμπανα
Ιάσων Γερεμτζες: congas
    
  
Ø Παρασκευή 16/2 , ώρα 9.00μ.μ , πεζόδρομος Ιπποκράτους & Προφ.Ηλία (Αγορά),είσοδος ελεύθερη

Mπάντα χάλκινων της Φλώρινας, των αδελφών Βαλκάνη.

Τα χάλκινα πνευστά έφτασαν στις Βαλκανικές χώρες τον περασμένο αιώνα από τις στρατιωτικές μπάντες της εποχής. Δεν άργησαν να περάσουν από τα στρατόπεδα στα αστικά κέντρα και αργότερα στην ύπαιθρο, δημιουργώντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα στην παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα τα σχήματα χάλκινων πνευστών είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Μουσικής παράδοσης της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Η μπάντα της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη είναι εδώ και πάνω από 30 χρόνια ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους αυτού του σημαντικού τμήματος της Ελληνικής μουσικής παράδοσης. 

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1960 από τον Τάσο Βαλκάνη,ο οποίος καταγόταν από το Εμπόριο Πτολεμαίδας του Ν.Κοζάνης, διευθυντή τότε της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και μουσικό της λαϊκής παράδοσης. Έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τον Φλώρο Φλωρίδη, τον Χρήστο Νικολόπουλο με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει CD.

Πάνω απ’ όλα έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες εμφανίσεις πάντα με ορμητήριο την Φλώρινα, από τις πόλεις και τα χωριά της Μακεδονίας μέχρι την Διαβαλκανική Συνάντηση της Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Αυστραλία. Ο ήχος του συγκροτήματος και οι χοροί που παίζονται είναι μοναδικοί στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική και υπάρχουν κυρίως στη Δυτική πλευρά της Μακεδονίας. Η Μπάντα των αδερφών Βαλκάνη έχει κυκλοφορήσει 2CD.
Η Μπάντα της Φλώρινας αποτελείται από τους:

Βαλκάνης Λάζαρος:Κλαρίνο-Σαξόφωνο
Βαλκάνης Λ. Αναστάσιος: Τρομπέτα
Βαλκάνης Γ. Αναστάσιος:Τρομπέτα
Σαμαράς Αθανάσιος:Τύμπανα-Κρουστά
Κόντης Βαγγέλης:Ακκορντεόν-Αρμόνιο


Ø Σάββατο  17/2 , ώρα 9.00μ.μ , οδός ΕΛΗΑΣ είσοδος ελεύθερη

MARKAB* TRIO

Ένα μουσικό ταξίδι με ελληνικά, Βalkan, τσιγγάνικα, τούρκικα, σεφαραδίτικα, κέλτικα, αρμένικα, ισπανικά τραγούδια και δικές μας συνθέσεις…

Ρούλα Τσέρνου: τραγούδι
Στέφανος Σεκέρογλου: βιολι - φωνητικά
Γιάννης Καρακαλπακίδης: κιθάρα - φωνητικά


*Markab είναι το φωτεινότερο αστέρι του αστερισμού ''Πήγασος'' και προέρχεται από την αραβική φράση المركب الفرس Al Markab al Faras, δηλαδή «το Σαμάρι του Αλόγου», που αναφέρεται στο φτερωτό άλογο της μυθολογίας.


Ø Κυριακή 18/2 , ώρα 12.00μ. , οδός ΕΛΗΑΣ είσοδος ελεύθερη

Ώρα 12.00μ.
Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, σε ρυθμούς Latin!
Δ/νει: Βαλάντης Κυριακίδης

Ώρα 13.00
BALKAN TRAFFIC

Ήχοι των Βαλκανίων …ένα ταξίδι του μέλιτος στη χώρα του γλεντιού!!

Η μουσική παρέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη , θα παρουσιάσει στη Βέροια ένα πάντρεμα αγαπημένων σκοπών της περιοχής των Βαλκανίων. Εφοδιαστείτε με μπόλικο κέφι, θετική ενέργεια και διάθεση για χορό και γλέντι !

Μάκης Μπακλατζής: βιολί, φωνή
Γιάννης Παλλιάκας: κλαρίνο
Γιάννης Καρακαλπακίδης: κιθάρα
Χρήστος Τάσιος: Νταούλι


Παράλληλα, όλη τη μέρα (Κυριακή ), η ορχήστρα BALKAN MELODY θα περιφέρεται στο κέντρο της πόλης! Μια παρέα από ταλαντούχους μουσικούς της Βέροιας δημιούργησε πριν από αρκετά χρόνια το συγκρότημά BALKAN MELODY. Οι ήχοι των χάλκινων οργάνων τους είναι βγαλμένοι μέσα από τους παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες της Μακεδονίας και αποτυπώνουν τη διάθεση για τη συνέχιση της μουσικής παράδοσης της πατρίδας μας.

Έχουν πάρει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ονόματα των μουσικών είναι:

Γιώργος Σαλαπασίδης : κλαρίνο
Κώστας Μπατσίλας : Τρομπέτα
Ηλίας Δέλλιος : Τρομπόνι
Στέφανος Χαμαλίδης : Τρομπέτα
Αλέξανδρος Σακαλής : Τρομπέτα
Kώστας Κοντακοτσάκος : Κρουστά
Βαγγέλης Τολίκας : Κρουστά



H EIΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
  • ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • Σ.Ι.ΚΕ.Δ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωματείο Ιδιοκτητών Κέντρων Διασκέδασης Bέροιας)
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ