Quantcast

http://picasion.com/

Το ΚΚΕ Ημαθίας για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

To τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση της λεγόμενης “ιατρικής” ή “φαρμακευτικής” χρήσης της κάνναβης. Ο νομός Ημαθίας βρίσκεται στο κέντρο της συζήτησης αφού θεωρείται περιοχή στην οποία επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καλλιέργεια της “ιατρικής” κάνναβης έχουν ήδη βρει τα στρέμματα στα οποία θα ξεκινήσει η
παραγωγή. Για το θέμα έχει γίνει συζήτηση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νάουσας όπου εκφράστηκε και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει - ενοικιάσει αγροτικές εκτάσεις για την καλλιέργεια.
Η διαδικασία νομιμοποίησης της παραπάνω χρήσεων έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στη διαδικασία πρωτοστατούν ο ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήσεις και τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών του.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο σύμβουλος του γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού κ. Καρανίκας ως σύνδεσμος μεταξύ ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε όλο το νομό - άλλωστε είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος συμμετείχε σε ημερίδα του Ευρωκοινοβουλίου το Μάη του 2016 για την χρησιμότητα της κάνναβης, ως προσκεκλημένος του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου.

Επίσης, μια σειρά άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, οικολόγοι πράσινοι κ.α. έχουν τοποθετηθεί υπέρ την νομιμοποίησης των διαφόρων χρήσεων της κάνναβης. Η ΝΔ, μέσα από στελέχη της, στην πράξη στηρίζει τις επενδύσεις στην κάνναβη όπως χαρακτηριστικά βλέπουμε με τη στάση του δημάρχου της Νάουσας που ανακοίνωσε το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να ενοικιάσει για 30 χρόνια δημοτική έκταση 1.000 στρεμμάτων σε πολυεθνική εταιρεία για την καλλιέργεια «φαρμακευτικής» κάνναβης, στις θέσεις Ρουντίνα Επισκοπής και Πολυπλάτανου ενώ κάνει λόγο για «εξαιρετική ευκαιρία»…

Βασικό στοιχείο της επιχειρηματολογίας των υπέρμαχων της “θεραπευτικής” χρήσης της κάνναβης είναι τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και τελικά το κράτος από την καλλιέργεια της.

Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη φιλολογία σε σχέση με τις “ευεργετικές και θεραπευτικές” ιδιότητες της κάνναβης. Ορισμένοι φτάνουν να μιλάνε για θεραπεία ακόμα και του καρκίνου. Υπάρχουν μία σειρά από ιστοσελίδες που προωθούν την παραπάνω επιχειρηματολογία προβάλλοντας τάχα “επιστημονικές” έρευνες και μελέτες. Την ίδια στιγμή προσπαθούν να δώσουν και ένα ριζοσπαστικό στοιχείο στη συζήτηση βάζοντας το επιχείρημα ότι η “ιατρική” χρήση της κάνναβης απαγορεύεται γιατί τάχατης έχουν αντίθετα συμφέροντα οι πολυεθνικές του φαρμάκου.

Mε όχημα τη «φαρμακευτική» τάχα χρήση της κάνναβης, επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.

Με ασαφή και ανυπόστατα πολλές φορές "επιστημονικά" δεδομένα προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει στην επιδίωξη για γρήγορη καπιταλιστική ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη που θα βασίζεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων ή των αγροτών εκείνων που θα μετατραπούν σε εργάτες γης πολυεθνικών εταιρειών καλλιέργειας "φαρμακευτικής" κάνναβης.

Οι μοναδικές ιδιότητες της κάνναβης που είναι κοινά αποδεκτές από όλους τους ειδικούς - όπως η αντιεμετική της δράση και η επίδραση της στα κέντρα διαχείρισης του πόνου (και όχι αυτού καθαυτού του πόνου), δεν μπορούν από μόνες τους να δικαιολογούν αυτή την βιασύνη της κυβέρνησης, πολιτικών προσώπων ή δυνάμεων και πολυεθνικών για την καλλιέργεια και προώθηση της.

Τα οικονομικά και πολιτικά «λόμπι» που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών διασυνδέονται άμεσα με πολυεθνικούς ομίλους - κολοσσούς, καθώς τα κέρδη που φέρνει η υπόθεση των ναρκωτικών για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι πολυεπίπεδα, είτε από την παράνομη είτε από τη νόμιμη αγορά: Μόνο στην Ευρώπη, η κάνναβη αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο (38%) της λιανικής αγοράς παράνομων ουσιών, με αξία η οποία εκτιμάται μέχρι και 12,9 δισ. ευρώ το χρόνο.

Στο σάπιο καπιταλισμό, η παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών είναι πηγή ασύλληπτου κέρδους. Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, ανισότητα είναι το υπόβαθρο όπου «ακουμπάνε» τα ναρκωτικά. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός. Είναι καταναγκασμός στο μονόδρομο της εξαθλίωσης της ταξικής κοινωνίας.

Ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας έδειξαν ισχυρά αντανακλαστικά, γι' αυτό σήμερα χρησιμοποιούν τον "Δούρειο Ίππο" της "θεραπευτικής” χρήσης της κάνναβης για να δρομολογήσουν εκ νέου τη νομιμοποίηση της χρήσης.

Δε νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών αυτοί που διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται "θεραπευτικό" κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν απελευθέρωση της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και "κοινωνικό θάνατο".

Καλούμε το λαό και την νεολαία της περιοχής, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γυναικών, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Με τους αγώνες να ακυρώσουν τα σχέδια των επενδυτών-μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, να εναντιωθούν σε αυτήν την πολιτική που θέλει να μας έχει ναρκωμένους και υποτακτικούς στα γενικότερα σχέδια τους για την «διαιώνιση» της κυριαρχίας τους.

1 σχόλιο:

  1. Πιο υποταγμένοι απο τους ΚΚΕέδες δεν γίνεται με ή χωρίς κάνναβη για αυτό ας μιλήσει και κάποιος άλλος που δεν λέει τα ίδια πράγματα σαράντα χρόνια και ξεχνάει ότι τις υπογραφές για τα αντιλαϊκά μέτρα τις έβαζε και το ΚΚΕ επι των ημερών του στην Βουλή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ