Αυτά είναι τα 4 γιατροσόφια για τον πονόλαιμο

Ο χειμώνας πάντα μας ταλαιπωρεί με τις ιώσεις να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, και τον πονόλαιμο να εμφανίζεται συχνά. Ειδικά αυτές τις μέρες που το κρύο είναι τσουχτερό, πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα. Υπάρχουν όμως τρόποι να τον αντιμετωπίσουμε. Για να προλάβετε το πρόβλημα του πονόλαιμου, ή για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά
του, δείτε ποια γιατροσόφια και βότανα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

1. Αλατόνερο

Οι γαργάρες με αλατόνερο βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου αλλά και της λοίμωξης που τον προκαλεί. Μάλιστα, έρευνα του The American Journal of Preventive Medicine, έδειξε ότι οι γαργάρες με αλατόνερο τρεις φορές την ημέρα βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου έως και κατά 40%. Η ιδανική αναλογία είναι μία κουταλιά του γλυκού αλάτι σε μισή κούπα ζεστό νερό.

2. Μέλι

Το μέλι περιέχει βιταμίνες και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τις λοιμώξεις. Μελέτη του Pediatrics καταδεικνύει ότι το μέλι «θωρακίζει» το λαιμό εσωτερικά καθώς περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες.

3. Κοτόσουπα

Το κοτόπουλο περιέχει ένα αμινοξύ που βοηθά να μειώνεται η βλέννα στους πνεύμονες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.

4. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, μια ισχυρή αντιβιοτική ουσία που συμβάλλει στην αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις