Quantcast

http://picasion.com/

Γνωριμία με τον Ημαθιώτη ερμηνευτή Χάρη Μακρή

Στο πλευρό των κορυφαίων του πενταγράμμου, τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου, εμφανίζεται φέτος το χειμώνα ο Χάρης Μακρής. Ο πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής από την Ημαθία συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο ελληνικό τραγούδι, μετρώντας ήδη δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις και δισκογραφικές
συμμετοχές. Ποιος είναι όμως ο Χάρης Μακρής;

Ο Χάρης Μακρής γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1984 στη Βέροια και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από όπου και κατάγεται. Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε ηλικία επτά ετών παρακολουθώντας επίσης μαθήματα θεωρητικών της μουσικής όπου το 2000 σε ηλικία 16 ετών ολοκλήρωσε τις θεωρητικές σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο Αρμονίας με βαθμό 9.75 (Άριστα). Στις 7/5/1995 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού τραγουδιού που διοργανώθηκε στην Καρδίτσα απέσπασε το Α’ Βραβείο σε ηλικία δέκα ετών ανάμεσα σε 714 συμμετοχές με επιτροπή την κριτική ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.




Σπουδές: Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στα Δικτυοκεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα από το τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στην Ασφάλεια Δεδομένων και Επικοινωνιών του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 2004 ξεκίνησε να εμφανίζεται επαγγελματικά σε μουσικές σκηνές των Αθηνών. Τη σεζόν 2005-2006 και 2006-2007 ξεκίνησαν οι εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές εμφανίστηκε στο Σταυρό του Νότου στο πλευρό του Γιάννη Ζουγανέλη. Το 2006 είχε την πρώτη επαφή με τη δισκογραφία συμμετέχοντας στον δίσκο "Οι ιστορίες του Λεπρέντη" παραγωγής του Γιάννη Ζουγανέλη.






Προσωπική Δισκογραφία:
  1. «Πες μου ποιος μπορεί» σε στίχους Ηλία Κατσούλη και μουσική Μιχάλη Κουμπιού που αποτέλεσε ένα από τα 13 κομμάτια του δίσκου «Φεύγουν τα τραγούδια», 4ου δίσκου της σειράς «Άξιος Λόγος» αφιερωμένος στον στιχουργό Ηλία Κατσούλη όπου την παραγωγή της σειράς υπογράφουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μιχάλης Κουμπιός.
  2. «Θα σε ξεπεράσω» , στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μιχάλη Κουμπιού σε live επανεκτέλεση στη συλλογή "Πάμε συναυλία".
  3. «Αν κάτι θες» σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου και μουσική του Μιχάλη Κουμπιού. Το τραγούδι κυκλοφορεί σε 45άρι συλλεκτικό βινύλιο και αποτελεί το 6ο στη σειρά βινυλίων "Τα τραγούδια στο βινύλιο με το χασάπικο νόημά τους".

Δισκογραφικές Συμμετοχές:

  • 2006 - Δίσκος: «Οι ιστορίες του Λεπρέντη», παραγωγής Γιάννη Ζουγανέλη, ερμηνεία-φωνητικά-κιθάρα.
  • 2013 - Δίσκος: «De Javu», 
  • Ερμηνεία στο τραγούδι «Σ’ ένα Perier»
  • 2016 - Δίσκος: «Τα ψηλά βουνά», 
  • Ερμηνεία στο τραγούδι: «Ο γρίπος» , μαζί με τους Κώστα Μακεδόνα, Μπάμπη Τσέρτο, Λάκη Χαλκιά
  • Ερμηνεία στο τραγούδι: «Η κατάρου του πεύκου» - μαζί με τους Ευσταθία Λάλεζα, Ειρήνη Βουτσινά, Λάκης Χαλκιάς, Δώρος Δημοσθένους, Αναστασία Μουτσάτσου, Φιλιώ Αζαριάδη, Παναγιώτης Λάλεζας, Ρίτα Αντωνοπούλου.
  • 2017 - Δίσκος: Ηλίας Μάστορης – Βελούδινα Σκοτάδια
  • Ερμηνεία στα τραγούδια: «Το δωμάτιο» και «Η δική μου μούσα» 


Συνεργασίες:
Έχει συνεργαστεί είτε σε ζωντανές παραστάσεις είτε δισκογραφικά με τους: Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Μπάση, Γιάννη Χαρούλη, Μίλτο Πασχαλίδη, Ηρώ, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μπάμπη Τσέρτο, Λάκη Χαλκιά, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Γιάννη Ζουγανέλη, Παντελή Θαλασσινό, Μελίνα Ασλανίδου, Ραλλία Χρηστίδου, Κώστα Καραφώτη, Στέλλιο Διονυσίου, Πασχάλη Αρβανιτίδη, Βασίλη Λέκκα, Αντριάννα Μπάμπαλη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λιζέτα Καλημέρη, Μάρθα Φριτζήλα, Αρετή Κετιμέ, Μπάμπη Στόκα, Ζωή Παπαδοπούλου, Σαβέρια Μαργιολά, Αναστασία Μουτσάτσου, Παναγιώτη Λάλεζα, Ασπασία Στρατηγού, Ειρήνη Τουμπάκη, Δήμητρα Σταθοπούλου, Άσπα Θεοφίλου, την Μαρία Αναματερού καθώς και με τους συνθέτες: Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Μιχάλη Κουμπιό, Αντρέα Κατσιγιάννη, Νίκο Αντύπα.







Σημαντικότερες στιγμές:

  1. Το 2011 συμμετείχε στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Θεάτρου Badminton «Μουσικό Προαύλιο» μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αναστασία Μουτσάτσου στην παράσταση «Στα ίδια μέρη» αφιέρωμα στα τραγούδια των έγχρωμων ελληνικών σήριαλ. 
  2. Το 2012 στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού» στο θέατρο Badminton συμμετείχε στο αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Τσέρτο, την Αντριάννα Μπάμπαλη και την ομάδα P.M.T.P της Σίας Κοσκινά.
  3. Τον Οκτώβριο του 2012 συμμετείχε στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ «Καθ’ημάς Ανατολή» στο οποίο συμμετείχαν οι Ορφέας Περίδης, Νίκος Ξυδάκης, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζογλου, Σόλων Λέκκας, Λιζέτα Καλημέρη, Μπάμπης Τσέρτος, Παναγιώτης Λάλεζας, Ελένη Βουδουράκη, Παναγιώτης Μπαρμπάτης όπου τραγούδησε τα σύγχρονα τραγούδια με αναφορά στην Ανατολή στην παράσταση με τίτλο «Οι μύθοι της ανατολής». 
  4. Το 2013 στο Καλοκαιρινό φεστιβάλ “Μουσικό Προαύλιο στο Badminton” βρέθηκε δίπλα στην Μελίνα Ασλανίδου τραγουδώντας στο αφιέρωμα για τον Μανώλη Χιώτη.
  5. Το καλοκαίρι του 2014 (10/8/14) στο «Πλωτό Ναυτικό Θωρηκτό Γ.Αβέρωφ» συμμετείχε μαζί με τους Μιχάλη Κουμπιό, Βασίλη Λέκκα και Σαββέρια Μαργιολά σε συναυλία που διοργανώθηκε από το ΓΕΝ με αφορμή την πανσέληνο και που για πρώτη φορά στον εν λόγω χώρο εμφανίστηκαν τραγουδιστές. 
  6. Το καλοκαίρι του 2016 συνεργάστηκε για πρώτη φορά συναυλιακά με τον Χρήστο Νικολόπουλο και πήρε μέρος στο φεστιβάλ «20 χρόνια Σταυρός του Νότου» που διοργανώθηκε για τα 20 λειτουργίας της μουσικής σκηνής Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη Αθηνών». 
  7. Τη σεζόν 2017-2018 εμφανίζεται στο πλευρό του Χρήστου Νικολόπουλου μετά από επιλογή του ίδιου του συνθέτη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ