Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εμπορικός, ΚΕΠΑ, ΔΗΠΕΘΕ, Επιμελητήριο «ρίχνονται» στη μάχη των Χριστουγέννων

«ΓιορτάΖΩ - ΨωνίΖΩ - ΖΩ στη Βέροια»
Με το παραπάνω μήνυμα, που εμπνεύστηκε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ο Δήμος Βέροιας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, τέσσερις φορείς της πόλης μας ενώνουν τις δυνάμεις και τις ιδέες τους για να πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικες δράσεις στην αγορά της Βέροιας. Οι
διήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 7 το απόγευμα, με την υποδοχή του Χριστουγεννιάτικου τρένου στο Δημαρχείο, που θα παραμείνει στη Βέροια μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2017.
Τι άλλο θα κάνουμε το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου;
Θα συναντήσουμε ξωτικά, ταράνδους και χιονάνθρωπους στο δρόμο, που θα βολτάρουν στην αγορά ξεσηκώνοντας τον κόσμο, θα ανταλλάξουμε ευχές με αγνώστους, θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία Δημαρχείου για να βγάλουμε την πιο μεγάλη, την πιο εορταστική φωτογραφία με drone και όσοι συμμετέχουμε, θα γράψουμε τα ονόματά μας σε ένα ταμπλό 1m²!

Το πρόγραμμα των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές, Νίκος Μαυροκεφαλίδης πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Λεωνίδας Ακριβόπουλος πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και Νίκος Νούλας πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας.
«4 φορείς της πόλης ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διοργανώσουμε διήμερες δράσεις, να δώσουμε εορταστικό τόνο στην πόλη και να περάσουμε ένα μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς. Το ΔΗΠΕΘΕ έχει φιλοτεχνήσει και την αφίσα της δράσης, που τα λέει όλα. "ΓιορτάΖΩ - ΨωνίΖΩ - ΖΩ στη Βέροια"», είπε αρχικά ο κ. Μαυροκεφαλίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις που ανέλαβε το ΔΗΠΕΘΕ. 

Την Παρασκευή 15/12 στις 19:15 και 19:30, μαθητές των ομάδων «ΣΧΕΔΙΟ Β’» & «ΣΧΕΔΙΟ Γ’», την ευθύνη των οποίων έχει ο κ. Χρήστος Κυπαρισσόπουλος, θα μαζευτούν στην πλατεία Δημαρχείου ντυμένα με στολές (ξωτικά, τάρανδοι, χιονάνθρωποι κ.λ.π). με στολές που έχει προμηθεύσει ο Εμπορικός Σύλλογος. Εκεί θα επιβιβαστούν στο τρενάκι και θα κάνουν τη δεύτερη και τρίτη βόλτα (η πρώτη στις 19:00 θα είναι για τους διοργανωτές), συνοδεύοντας και μικρούς και μεγάλους. 
Το Σάββατο 16/12 12:00 - 14:00, πολλά παιδιά από 6 θεατρικές υποδομές του ΔΗΠΕΘΕ, Γ’ & Δ’ Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου και Λυκείου, φορώντας εορταστικά κόκκινα σκουφιά, θα ξεχυθούν για 2 ώρες στα στενά της αγοράς, και σε περαστικούς, σε κόσμο, σε μαγαζιά και στα καφέ της περιοχής θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια. 
Στα φυλλάδια θα εμφανίζεται ο τίτλος της εκδήλωσης ΓιορτάΖΩ - ΨωνίΖΩ - ΖΩ στη Βέροια, ενώ στην άλλη πλευρά θα εμφανίζεται το «γράψε μια ευχή». Ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ράψει την ευχή του και όλες οι ευχές θα συγκεντρωθούν σε κυτίο στην πλατεία Δημαρχείου. Ο καθένας θα μπορεί να πάρει από μια ευχή, που ένας άλλος συμπολίτης του έγραψε. 
Η δράση όμως δε σταματάει εδώ. Τα παιδιά του ΔΗΠΕΘΕ θα ενημερώνουν παράλληλα τον κόσμο, ότι στις 14:00 θα γίνει συγκέντρωση όσων περισσότερων κατοίκων της Βέροιας γίνεται, για να βγουν όοοοολοι μια εορταστική φωτογραφία μέσω drone. Όσοι συμμετέχουν στη φωτογραφία, θα μπορούν να γράψουν το όνομά τους με μαρκαδόρο σε ένα χαρτόνι μεγέθους Α0. Η φωτογραφία που θα βγει, θα τυπωθεί σε αφίσα διπλής όψης που στην άλλη πλευρά θα υπάρχουν οι ονομαστικές ευχές και θα κολληθούν σε όλα τα καταστήματα της πόλης μας, ώστε κατά τις γιορτινές αγορές, να τονίζεται η αξία της ατομικότητας του κάθε καταναλωτή! 

Η Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ θα ντύσει μελωδικά το ξεκίνημα της κοινής δράσης των φορέων, την Παρασκευή στις 19:00, κατά την πρώτη βόλτα του χριστουγεννιάτικου τρένου. «Μια όμορφη δράση που για δεύτερη χρονιά διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος με το δήμο Βέροιας και με χαρά συμμετείχαμε. Η προθυμία των παιδιών της Φιλαρμονικής και του μαέστρου Βαλάντη Κυριακίδη ήταν μεγάλη, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω των ημερών. Βλέπω πολύ θετικά οποιαδήποτε δράση και συνεργασία γίνεται για την επίταση του εορταστικού κλίματος», τόνισε ο κ. Ακριβόπουλος, ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της ΚΕΠΑ (Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ)
Αρωγός στην κοινή προσπάθεια το Επιμελητήριο, που με την δράση "ΓιορτάΖΩ - ΨωνίΖΩ - ΖΩ στη Βέροια" δείχνει την εξωστρέφεια που θέλει να δείξει. Τα μέλη του εμπορικού συλλόγου είναι και μέλη του Επιμελητηρίου. Θα χαρούμε με τα αποτελέσματα που με το πέρας των εκδηλώσεων θα μας περιγράψουν οι έμποροι και με την επιτυχία των δράσεων του δήμου. Είμαστε εδώ σαν καινούρια αρχή στο Επιμελητήριο για να βοηθάμε και να στηρίζουμε το επιχειρείν», είπε ο κ. Νούλας.
«Προηγούμενη και τωρινή διοίκηση του Επιμελητηρίου μας υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν και κάνουν, στηρίζοντας τις δράσεις μας όπως και ο δήμος για το άνοιγμα στον εμπορικό σύλλογο», είπε αρχικά η κ. Τσιπουρίδου και αναφέρθηκε στις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου καθ΄όλη τη διάρκεια των εορτών.
Σε συνεργασία με το δήμο, θα λειτουργήσει το τρενάκι μέχρι και τις 7/1. Την επόμενη εβδομάδα, θα μεταμορφώσουν την πλατεία «Πεταλούδας» στην Κεντρικής σε πλατεία Χριστουγέννων για 15 ημέρες. Ο εμπορικός σύλλογος με χρηματοδότηση του επιμελητηρίου θα φέρει ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ που θα κυκλοφορούν όλες τις μέρες από άκρη σε άκρη σε όλη την αγορά. Δράσεις περιφερόμενες μέχρι και στο τελευταίο κατάστημα για να δώσουν ζωή και πνεύμα Χριστουγέννων. Τις επόμενες μέρες  θα δημοσιευτεί συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις δράσεις, που θα διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος για όλο το δεκαπενθήμερο των εορτών σε όλη την πόλη.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ