Το βιβλίο του Περικλή Παυλίδη «Ιστορία και Κομουνισμός» παρουσιάζεται στη Βέροια

Το βιβλίο του «Ιστορία και Κομουνισμός» παρουσιάζει στη Βέροια ο συγγραφέας, επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Περικλής Παυλίδης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στον πολυχώρο «ΕΛΙΑ»της Βέροιας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ευγενία
Καβαλλάρη, φιλόλογος και ο συγγραφέας Περικλής Παυλίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Οκτωβριανή Επανάσταση, το πλέον συγκλονιστικό γεγονός του 20ού αιώνα, άνοιξε ένα πρωτόγνωρο δρόμο ιστορικής ανάπτυξης συνυφασμένο με τεράστιους αγώνες και προσπάθειες των εργαζομένων για τη χειραφέτηση της εργασίας και της κοινωνίας από όλες τις σχέσεις εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Από τους θεμελιωτές του μαρξισμού, την νίκη του Οκτώβρη, μέχρι τις αντιφάσεις της σοβιετικής κοινωνίας και την προοπτική του κομμουνισμού στον 21ο αιώνα

Σκοπός του βιβλίου δεν είναι η παρουσίαση της ιστορίας της Οκτωβριανής Επανάστασης και της ΕΣΣΔ. Η αναφορά στην ιστορική πορεία της τελευταίας γίνεται μόνο στο βαθμό που είναι αναγκαία για τη διατύπωση μεθοδολογικών συμπερασμάτων αναφορικά με τις αντικειμενικές δυσκολίες και αντιφάσεις που σημάδεψαν το σοσιαλιστικό εγχείρημα στη χώρα αυτή, συνέβαλαν στη διαμόρφωση των ιδιότυπων χαρακτηριστικών του και οδήγησαν εντέλει στην ήττα του.

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα
Ο Περικλής Παυλίδης γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διδακτικό έργο:
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
(2003-έως σήμερα)
Διδασκαλείο «Δ.Γληνός» του Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. (2006-2012)
Τμήμα Τεχνολόγων - Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
(ακαδημαϊκό έτος 2002-2003)
Πολυτεχνείο Κρήτης. Γενικό Τμήμα (εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2001-2002)
Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή Αθηνών/ ΣΕΛΕΤΕ (Δεκέμβριος 2000- Ιούνιος 2002)

Εργογραφία του
Το φαινόμενο της γραφειοκρατίας στην ΕΣΣΔ (Προσκήνιο, 2001)
Η γνώση στη διαλεκτική της κοινωνικής εξέλιξης (Επίκεντρο 2012)
Ιστορία και κομμουνισμός (ΚΨΜ,2017)
Πλήθος άρθρων του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site.

Δημοφιλείς αναρτήσεις