Quantcast

http://picasion.com/

Το ήξερες; Οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται μετά το μαγείρεμα

Το φαγητό που πετιέται στα σκουπίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες σπατάλες της καθημερινότητας. Αν το «δεν πετιέται τίποτα» είναι κανόνας σε ένα νοικοκυριό, τότε αξίζει να σταθούμε και στην εξαίρεσή του. Το φαγητό που έχει περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να ξαναζεσταθεί και να καταναλωθεί. Υπάρχουν,
όμως, τροφές που αν μαγειρευτούν, καλό θα ήταν να διατηρηθούν στο ψυγείο αλλά να μην ξαναζεσταθούν. Γιατί αν συμβεί το τελευταίο, όχι μόνο θα χάσουν την διατροφική τους αξία, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να υποστούν αλλοίωση. Είναι ζήτημα υγείας, να μην τις σερβίρουμε ξαναζεσταμένες.

Ποιες τροφές δεν θα πρέπει να ξαναζεσταίνονται;

Μανιτάρια: Περιέχουν ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, είναι πηγή φωσφόρου και ψευδάργυρου. Αν ξαναζεστάνουμε τα μανιτάρια, τότε οι πρωτείνες που περιέχουν είναι πιθανό να υποστούν αλλοίωση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Έτσι, αν περισσέψουν μανιτάρια, καλό θα ήταν να διατηρηθούν στο ψυγείο για λίγο και έπειτα να καταναλωθούν.

Πατάτες: Οι πατάτες δεν θα πρέπει να μένουν εκτεθειμένες για πολλές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μετά το μαγείρεμά τους. Αν ξαναζεστάνουμε τις πατάτες, μπορούμε να τις μεταλλάξουμε σε μια άκρως τοξική τροφή που μπορεί να βλάψει τον οργανισμό μας. Καλό θα ήταν οι πατάτες να φυλάσσονται αμέσως στο ψυγείο μετά το μαγείρεμά τους.

Σπανάκι, σέλινο, παντζάρια: Θα πρέπει να καταναλώνονται αμέσως το μαγείρεμά τους γιατί όταν ξαναζεσταίνονται η σύστασή τους αλλάζει και μπορεί να βλάψει τον οργανισμό μας. Τα νιτρικά άλατα που περιέχονται μπορούν να γίνουν τοξικά. Θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο αμέσως μετά το μαγείρεμά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ