Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με τη σκουπιδοσακούλα «κυνηγούσε» τους μαθητές ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με μια μεγάλη μαύρη σακούλα ανά χείρας βγήκε στην πλατεία δημαρχείου ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος, περιμένοντας τους μαθητές της Βέροιας να επιστρέψουν από την πορεία που πραγματοποιούσαν στους δρόμους της πόλης. Ο λόγος; Νωρίτερα στο σημείο, είχαν συγκεντρωθεί για αρκετή ώρα μαθητές των σχολείων της Βέροιας, από
όπου και ξεκίνησαν πορεία τους διεκδικώντας μια σειρά από αιτήματα. Με την αποχώρησή τους από την πλατεία, έμειναν πίσω καφέδες, χαρτιά από φαγητό, μπουκάλια από χυμούς και νερό και διάφορα άλλα σκουπίδια. 
Ο αντιδήμαρχος αντικρίζοντας το θέαμα, πήρε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, βγήκε στην πλατεία και περίμενε τους μαθητές να επιστρέψουν και να τον βοηθήσουν στο συμμάζεμα. «Θα βοηθήσει κανείς;», έλεγε. «Η πόλη και η πλατεία είναι δικιά μας και πρέπει να τη σεβόμαστε και να τη διατηρούμε καθαρή». Κάποια από τα παιδιά συμφώνησαν μαζί του, μάζεψαν κάποια σκουπίδια και τα έριξαν στη σακούλα. Τα περισσότερα πάλι... σφύριζαν ανέμελα!
Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος, «Ναι, είναι υποχρέωση του δήμου να καθαρίσει τα σκουπίδια αλλά είναι μια κίνηση για να μπούμε λίγο στη νοοτροπία του να σέβομαι το περιβάλλον μου. Δε μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το δήμο». Μπορεί οι μαθητές σήμερα να γλύτωσαν από τα μαθήματά τους, πήραν όμως ένα μικρό μάθημα οικολογικής συνείδησης και σεβασμού του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν. Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ