Στο «δρόμο» οι μαθητές της Βέροιας - Κατέθεσαν αιτήματα σε Αντιπεριφέρεια και Β/θμια Ημαθίας

Στους δρόμους για ακόμη μια φορά βγήκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές των Σχολείων της Βέροιας, στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Οι μαθητές έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Δημαρχείου από όπου και ξεκίνησαν την πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της
πόλης. Η πορεία έκανε μια πρώτη στάση στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, όπου αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το γραφείο του εκπροσώπου του Αντιπεριφερειάρχη και του κατέθεσε το υπόμνημα με τα αιτήματα. 
Στη συνέχεια, η πορεία κινήθηκε στις οδούς Μητροπόλεως, Εληάς και Εδέσσης, όπου και σταμάτησε κάτω από τα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Εκεί η αντιπροσωπεία των μαθητών επισκέφθηκαν το γραφείο τη Διεύθυνση και κατέθεσε τα αιτήματα στους εκπροσώπους της Διευθύντριας. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα στην πλατεία Δημαρχείου. Δείτε βίντεο, φωτογραφίες και το πλαίσιο των διεκδικήσεων των μαθητών:Δείτε το πλαίσιο διεκδικήσεων:
- Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο.
- Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. - Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!).
- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας.
- Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας.
- Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να μην πληρώνουμε για τα ξενόγλωσσα βιβλία.
- Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.
- Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
- Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
- Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
- Δωρεάν είσοδος των μαθητών στα ΜΜΜ, σε κινηματογράφους και θέατρα.
- Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
- Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις