Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανήσυχοι για τα ραβασάκια για παράβαση καθήκοντος οι δημοτικοί σύμβουλοι

Έντονη ήταν η ανησυχία των δημοτικών συμβούλων της Βέροιας στη σημερινή συνεδρίαση, έπειτα από τα ραβασάκια που έλαβαν από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, που τους καλεί σε απολογία για «σοβαρή παράβαση καθήκοντος», σχετικά με το έργο Συκιά - Παλατίτσια (δείτε το θέμα εδώ). Στην αρχική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ήταν για
ακόμα μια φορά καθησυχαστικός, λέγοντας πως πρόκειται απλά για τεχνικά θέματα που κινούνται από την αρμόδια υπηρεσία και δε χρειάζεται παρέμβαση αιρετών, πέρα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Και όπως είπε, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα πεπραγμένα της υπηρεσίας και θα φανεί. 
Η τοποθέτησή του δε φάνηκε να καθησυχάζει τους δημοτικούς συμβούλους, που λίγο ή πολύ δήλωσαν εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι, προτείνοντας λύσεις για να αποφευχθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.
Να μειωθεί ο αριθμός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ή να γίνονται επιπλέον συνεδριάσεις για να μπορούν να καλυφθούν όλα, πρότεινε ο Νίκος Μπέκης, συμπληρώνοντας «Πορευόμαστε με καλή πίστη χωρίς μικροκομματικές τακτικές και πολιτικές και συγκρούσεις. Η καλή πίστη μπορεί να κλονίζεται, όπως πχ με τις μηνύσεις».
Ο Αντώνης Μαρκούλης ανέφερε: «Διερωτάται ο δήμαρχος για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Γιατί σύμφωνα με το πόρισμα δεν τηρήθηκε καμία από τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος. Το ζήτημα δεν είναι ότι κατηγορούνται δημοτικοί σύμβουλοι και ο ίδιος ο ελεγκτής που νομιμοποίησε τις αποφάσεις. Το θέμα είναι ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παρέσυρε το Σώμα σε τέτοια απόφαση. Με αυτή τη νοοτροπία ποιος θα υποστηρίξει τα συμφέροντα του δήμου; Θα πρέπει ο δήμαρχος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απεμπλακούν όσοι δεν έχουν ευθύνες».

«Με ποιον τρόπο μπορούν να προστατευτούν τα μέλη της επιτροπής παραλαβής. Μπάζουν οι νόμοι όσον αφορά στη διαδικασία», ανέφερε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Ο Γιώργος Κάκαρης ανέφερε τα εξής: «Τεχνικά θέματα είπε ο δήμαρχος. Δε μου αρκεί ο τρόπος που τοποθετήθηκε, το αισθάνθηκα σαν χτύπημα στην πλάτη. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ο καθένας μας να έχει προσωπική νομική κάλυψη. Να γνωρίζουμε κάθε φορά τι συμβαίνει με κάθε θέμα ειδικά τεχνικό. Είμαστε όργανο ανυπεράσπιστο. Θέλετε να σας γράψει η ιστορία; Να κάθεστε θέμα - θέμα με τη νομική υπηρεσία να βλέπετε αν τηρείται η νομιμότητα. Προστατεύστε μας εσείς. Συναντάω ανθρώπους έξω και με παίρνουν στο ψιλό, αφήνουν υπονοούμενα. Πως θα φύγει από πάνω μας η ρετσινιά και το άγχος; Με αυτά που συμβαίνουν θα φοβόμαστε να ψηφίσουμε. Δε συμφωνώ με το λευκό αλλά θα το κάνω γιατί είμαστε έρμαια».
Το ίδιο ανήσυχος φάνηκε και ο Θωμάς Αγγελίνας. «Ακούγοντας τότε την εισήγηση του αντιδημάρχου ψήφισα τα εισηγητικά του θέματος. Καλέστηκα από τον συντονιστή, ο οποίος μάλιστα μου απευθύνεται ονομαστικά για σοβαρή παράβαση καθήκοντος. Μου ζητήθηκε γραπτή απολογία. Είδα και μια σωρεία παραβάσεων που έχει υποπέσει το έργο. Δεν έχω πειστεί από τα όσα είπε ο Δήμαρχος. Έχει ταραχθεί η ψυχική μου ηρεμία. Δεν έχουμε ενημέρωση από το δήμο και δεν ξέρω πως να κινηθώ για να μη μπω σε περιπέτειες. Γιατί αφού όλα όσα έχουν έρθει είναι καλά, γιατί μας ήρθαν αυτά;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ