Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ραβασάκια για «παράβαση καθήκοντος» σε 33 δημοτικούς συμβούλους Βέροιας

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτές τις μέρες εντός και εκτός των τειχών του Δημαρχείου Βέροιας, καθώς κατέφθασαν τα ραβασάκια από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια που καλεί όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 33 δημοτικούς συμβούλους σε απολογία για «σοβαρή παράβαση καθήκοντος». Και πριν οι εγκαλούμενοι συνέλθουν από το πρώτο σοκ,
άρχισαν να μοιράζονται κι άλλα ραβασάκια, από την Εισαγγελία Βέροιας, πάλι για το ίδιο θέμα. Στο έργο Συκιά - Παλατίτσια, το οποίο ελέγχθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, ενώ οι ενέργειες για τις οποίες ελέγχονται οι σύμβουλοι αφορούν έξι συνολικά αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου (της τρέχουσας θητείας από το φθινόπωρο του 2014).

Βέβαια, όταν κάποιοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου πριν την ψήφιση των επίμαχων αποφάσεων, αλλά ακόμα και πρόσφατα όταν είχε διαρρεύσει ότι η υπόθεση ελέγχεται από ειδικούς επιθεωρητές, ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ήταν πάντοτε καθησυχαστικοί προς το σώμα. Ελέγχονται κάποιοι υπάλληλοι για πταίσματα, έλεγε ο κ. Βοργιαζίδης και ότι μετά την αποστολή διευκρινίσεων το θέμα θα κλείσει. 

Τελικά, είτε η Δημοτική αρχή δεν γνωρίζει από δημόσια έργα, είτε παρέσυρε συνειδητά την ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε αποφάσεις που τους φέρνουν κατηγορούμενους «παράβαση καθήκοντος» και μάλιστα «σοβαρή», όπως αναφέρεται στην κλήση σε απολογία.

Βέβαια, μην λησμονεί κανένας ότι σε όλα τα έργα του Δήμου, προϊστάμενη αρχή και ανώτατο εκτελεστικό όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Και ο Νόμος… άγνοια Νόμου δεν προβλέπει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ