Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Κατάληψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ από εξαγριωμένους Αγρότες (ΦΩΤΟ)

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην πόλη της Βέροιας. Εξαγριωμένοι αγρότες από την Ημαθία και την Πέλλα, οι οποίοι βλέπουν την φτώχεια και την εξαθλίωση να τους έχει χτυπήσει την πόρτα, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και ζήτησαν επιτακτικά να
ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες παραγωγοί ροδάκινου διεκδικούν αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη βροχόπτωση. Μάλιστα, όπως τονίζουν, αν το πόρισμα του ΕΛΓΑ είναι αρνητικό, τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν ακόμα πιο πολύ. Παρόντες στην κινητοποίηση είναι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Χρήστος Γιαννακάκης και σύσσωμος ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». 

Η κινητοποίηση σχετίζεται με την πρόθεση των παραγωγών να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους στην απόφαση του ΕΛΓΑ να μη δεχτεί, καταρχήν, να αποζημιώσει τις καταστροφές που σημειώθηκαν στις φυτείες ροδάκινου από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του τετραημέρου 14-17 Ιουλίου.

Έχει δε, προειδοποιητικό χαρακτήρα, ενόψει της έκδοσης του πορίσματος της ειδικής επιτροπής που συνέστησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποφανθεί αν πράγματι θα πρέπει ή όχι να αποζημιωθούν οι συγκεκριμένες ζημίες. Αυτό σημαίνει πως εάν δεν τους δικαιώσει η Επιτροπή –από τη στιγμή που υπάρχει και σχετική θετική εισήγηση – πόρισμα από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων της Νάουσας- οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να προβούν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. 
Δείτε φωτογραφίες:





ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ