Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δέκα Βεροιώτες στον τελικό Ρεάλ - Μάντσεστερ στα Σκόπια

Σε μία εβδομάδα από τώρα, την επόμενη Τρίτη στις 8 Αυγούστου, στην πόλη των Σκοπίων θα γίνει ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Από τη μια θα είναι η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης και από την άλλη, η νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το αυταπόδεικτο της ποδοσφαιρικής γιορτής είναι δεδομένο. Τα Σκόπια θα
γιορτάζουν καθώς θα στραφούν πάνω τους τα φώτα του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Η παρουσία δύο συλλόγων με εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, το εγγυάται. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα περίπου Βεροιώτες κατάφεραν να βρούνε το μαγικό «χαρτάκι» και να παρακολουθήσουν από κοντά την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Άλλωστε η απόσταση που χωρίζει τη Βέροια από τα Σκόπια είναι μόλις 270 χιλιόμετρα, δηλαδή 3 ώρες δρόμου.
Παρεμπιπτόντως οι τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι κυμαίνονται από 15 μέχρι 50 ευρώ. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 33.460 θέσεων και σε αυτό παίζει η Εθνική Σκοπίων, η Βαρντάρ και η Ραμποτνίσκι. Το Σούπερ Καπ άρχισε να διοργανώνεται από το 1972. Μόνο τρεις φορές (τις χρονιές 1974, 1981 και 1985) ο τελικός -για διάφορους λόγους- δεν πραγματοποιήθηκε. Κάποιες χρονιές, το τρόπαιο κρίνονταν σε δύο παιχνίδια, στις έδρες των φιναλίστ. Από το 1998 η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να διεξάγεται ο τελικός στο «Σταντ Λουί Β’», του Μονακό. Μετά από 15 συνεχόμενους τελικούς στο Μονακό (το διάστημα από το 1998 ως το 2012), από το 2013 και μετά, το Σούπερ Καπ διεξάγεται σε διάφορα Στάδια. Το 2013 έγινε στην Πράγα και μετά, Κάρντιφ, Τιφλίδα, Τροντχάιμ και τώρα Σκόπια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ