Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαμάντης σε Υφαντίδου: «Κάποιοι ξεκίνησαν την προσωπική τους προεκλογική εκστρατεία»

Μια νέα κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει στη Βέροια, αυτή τη φορά μεταξύ της Βεροιώτισσας πρωταθλήτριας του Στίβου Σοφία Υφαντίδου και του προέδρου του ΚΑΠΑ Στέργιου Διαμάντη. Όλα ξεκίνησαν έπειτα από παρέμβαση της Υφαντίδου μέσω facebook (δείτε τη σχετική ανάρτηση ΕΔΩ), με αφορμή το χθεσινό γλέντι που διοργάνωσε τοπικός Σύλλογος
στο ΕΑΚ Μακροχωρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στη δημοτική αρχή, «Μήπως είμαστε για τα πανηγύρια;». Την παρέμβαση αυτή δεν άφησε ασχολίαστη ο Στέργιος Διαμάντης, που μέσω του ιδίου μέσου κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να απαντήσει, αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές για πολιτική σκοπιμότητα στις δηλώσεις της Βεροιωτισας πρωταθλήτριας. Στην απάντησή του αναφέρει:
«Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές δημοσιεύσεις ατόμων που νομίζουν ότι «αντιπολιτεύονται» την δημοτική αρχή, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφημερίδες και blogs, θα πληθαίνουν. Πρόδρομα να σημειώσω, πως η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη εφόσον είναι καλοπροαίρετη, και καλοπροαίρετη είναι όταν δεν υποβόσκουν σκοπιμότητες, αλλά ασκείται για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.
Η Ολυμπιονίκης, η κυρία Σοφία Υφαντίδου επανήλθε μετά από καιρό,για να «μας τα χώσει» όπως η ίδια αναφέρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Στην ανάρτηση της αναφέρει πως τα «δημοτικά στάδια είναι για τα πανηγύρια», πως ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν χθες το βράδυ, στο χορό του συλλόγου των ποντίων του Μακροχωρίου, «πανηγύρι» όπως τον χαρακτηρίζει, είχαν ως μοναδική έγνοια τους «πως θα διώξουν τους άχρηστους αθλητές από το στάδιο» όπως αναφέρει και κλείνει την καλοπροαίρετη και ευπροσήγορη κριτική της ή αλλιώς «χώσιμο» κατά την ίδια, γράφοντας «ευτυχώς που δεν έχουν μόνο τα γάλατα ημερομηνία λήξης».

Αφορμή για την ανάρτηση της, αποτέλεσε ο χορός του συλλόγου ποντίων του Μακροχωρίου, την Τετάρτη 2.8.2017 στο ΔΑΚ Βικέλας. Το στάδιο του ΔΑΚ Βικέλας παραχωρήθηκε για μία και μόνο βραδιά, στον ανωτέρω σύλλογο, για να διοργανώσουν τον καλοκαιρινό χορό τους και αυτή η μοναδική βραδιά (τόσο σε διάρκεια όσο και σε ποιότητα), αποτελεί κατά την ολυμπιονίκη, ολίσθημα της δημοτικής αρχής, το οποίο αναγάγει σε μείζον θέμα γενικεύοντας το.

Είναι απορίας άξιο, βέβαια γιατί η ολυμπιονίκης δεν διαμαρτυρόταν έστω και στο ελάχιστο, όταν στο παρελθόν πριν το 2014, παραχωρούνταν το ίδιο στάδιο για τις τριήμερες (όχι μονοήμερη) εκδηλώσεις άλλου πολιτιστικού συλλόγου της πόλης μας.

Οφείλω όμως να ενημερώσω την κυρία Υφαντίδου, ότι στο ΔΑΚ Βικέλας, τα έργα που έχουν δρομολογηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι μεγάλα και λειτουργικά, στοχεύουν δε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς όλους τους αθλούμενους, είτε συμμετέχουν σε σωματεία είτε αθλούνται μόνοι τους. Πρόκειται δε για την ανακατασκευή των γηπέδων τένις, των γηπέδων καλαθοσφαίρισης, του γηπέδου ποδοσφαίρου αλλά και του σταδίου του στίβου. Είναι έργα πολλών χιλιάδων ευρώ και είμαι περήφανος που συμμετέχω σε μία δημοτική ομάδα που επί θητείας της, το ΔΑΚ Βικέλας θα αλλάξει όψη.

Είναι βέβαιο πως τα έργα της δημοτικής αρχής, θα τα αξιολογήσουν με την κρίση τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι δημότες μας. Στις επερχόμενες όμως δημοτικές εκλογές, όταν θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων όλων των συνδυασμών, θα καταλάβει ο καθένας την σκοπιμότητα έκαστης κριτικής από όπου και αν προέρχεται αυτή. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως κάποιοι ξεκίνησαν την προσωπική τους προεκλογική εκστρατεία, φορώντας ακόμη τον μανδύα του δήθεν αμέτοχου στα δημοτικά, αντικειμενικού παρατηρητή. Ο καιρός θα το δείξει αυτό καθώς σιγά σιγά οι μάσκες θα αρχίσουν να πέφτουν.

Όσον αφορά για την Ολυμπιονίκη μας, θα ήθελα πραγματικά να μάθω πότε «έφαγε πόρτα» από εμένα αλλά και γενικότερα, αφού εδώ και μία διετία δεν είναι αθλήτρια σωματείου του δήμου Βέροιας. Δεν γνωρίζω αν παλαιότερα χρηματοδοτούνταν η προσπάθεια της από την δημοτική αρχή, αν ναι θα ήθελα πραγματικά να πληροφορηθώ τον τρόπο!

Πραγματικά λυπάμαι αν δεν μπόρεσε η δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στα (μέσω τρίτων) ενδεχόμενα οικονομικά αιτήματα οποιουδήποτε αθλητή ή αθλήτριας που δεν ανήκει στην δύναμη σωματείου της Βέροιας.

Τέλος όσον αφορά την παρομοίωση της δημοτικής αρχής του δήμου μας με γάλατα που έχουν ημερομηνία λήξης, θεωρώ πως είναι σκόπιμο να αναφέρω πως εμείς είμαστε ακόμη «φρέσκο γάλα» και μάλιστα μακράς διάρκειας, μιας και είμαστε μία νέα και φρέσκια δημοτική ομάδα. Αλλού βρίσκονται τα «γάλατα» που ημερομηνία λήξεως τους έχει παρέλθει προ πολλού, αλλά δεν λένε να αποσυρθούν από τα ράφια, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο της πόλης μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ