Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το φαινόμενο «Μάντισσα» κατέκτησε τη Βέροια

Μόλις 20 ημέρες έχουν περάσει από τότε που κυκλοφόρησε το νέο single της ταλαντούχας τραγουδοποιού Μαρίνας Σάττι με τίτλο «Μάντισσα», ένα τραγούδι που γνωρίζει τεράστια επιτυχία και βάζει παρακαταθήκη, ως η επιτυχία του καλοκαιριού. Ήδη στα περισσότερα μαγαζιά της Βέροιας, τα τραγούδια της παίζουν συνέχεια από τους Ντί Τζέι, ενώ στα social media
πολλοί συμπολίτες μας αναπαράγουν τις μουσικές μελωδίες της. Η Μαρίνα Σάττι έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έχει αποφοιτήσει ως ενορχηστρωτής και μουσική παραγωγός από το μουσικό κολλέγιο Berklee της Βοστώνης με πλήρη υποτροφία. Ηδη, έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη με την E.J. Orchestra κι έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Bobby McFerrin, Wayne Shorter και Νίκο Κυπουργό, ενώ μολις τελείωσε μία σειρά πετυχημένων παραστάσεων με τον Ερωτόκριτο του Κωνσταντίνου Ρήγου στο ρόλο της Αρετούσας.
Το ανατρεπτικό video της επιτυχίας της «Μάντισσας» που έχουν σκηνοθετήσει οι Kimino και το οποίο γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη Βαρβάκειο και την Αθηνάς έγινε αμέσως viral. Η μουσική είναι της Μαρίνα Σάττι και οι στίχοι του Μιχάλη ΜΕΘ Κουινέλη. Σε λιγότερο από 48 ώρες και έχοντας χιλιάδες posts και shares στα social media, το clip ξεπέρασε τις 1 εκατομμύριο προβολές στο YouTube κάνοντας το έτσι αμέσως #1 YouTube Trend ενώ σήμερα έχει σχεδόν 8,5 εκατομμύρια views. Το «Μάντισσα» είναι από τα λίγα τραγούδια που μεταδίδονται ταυτόχρονα από διαφορετικά είδη ραδιοφώνων, με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο και την πρώτη εβδομάδα από την αποστολή του στα media, το hit single, βρίσκεται ήδη στο Top25 του airplay.

Το track βρίσκεται σταθερά στο #1 του iTunes chart ενώ η Μαρίνα Σάττι έχει άλλα δύο τραγούδια της στο Top10, το original single «Κούπες» όπως επίσης και το remix του Alceen στην πρώτη της μεγάλη επιτυχία. Το φαινόμενο Μαρίνα Σάττι, τo γνωρίσαμε πριν 1 χρόνο με την διασκευή της, στο παραδοσιακό τραγούδι «Κούπες», το οποίο έχει φτάσει τα 12 εκατομμύρια YouTube views. Η πρώτη φορά που η Σάττι κέντρισε το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων, ήταν με την παρουσία της σε δύο μουσικά projects: Το πρώτο, αφορούσε την συμμετοχή της στο cd Retropolis ΙΙ – με το γνωστό τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη “Αργοσβήνεις μόνη”, σε διασκευή του Tareq – και το δεύτερο, στο διαδικτυακό «7 τραγούδια για το καλοκαίρι» ( με το τραγούδι “Ένα καλοκαίρι” - στίχοι: Αλέξης Αλεξόπουλος και μουσική: Γιάννης Σπανός).


Λίγα λόγια την όμορφη ερμηνεύτρια:

Γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1986[1] στην Αθήνα από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης κι από μικρή ασχολήθηκε με το πιάνο έχοντας ως δασκάλα την Ρίκα Δεληγιαννάκη. Τον Σεπτέμβριο του 2004εγκαταστάθηκε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., ενώ παράλληλα σπούδαζε κλασικό τραγούδι, θέατρο και χορό. Στα επόμενα πέντε χρόνια πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με τον βαρύτονο Πάνο Δήμα, πτυχίο κλασικού πιάνου κι ανώτερων θεωρητικών. Αργότερα, κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music, από το οποίο αποφοίτησε το 2011 με εξειδίκευση στο Contemporary Writing and Production (σύγχρονη ενορχήστρωση και παραγωγή) και Film Scoring.

Ως τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Bobby McFerrin, Wayne Shorter, Danilo Perez, Patrice Rushen, Peter Herbolzheimer, Zebra Omnes, Simon Shaheen, Μάριος Φραγκούλης, Αλέκα Κανελλίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, και πολλούς άλλους. Το 2007 τραγούδησε το τραγούδι Sugartown στην ομώνυμη ταινία του Κίμωνα Τσακίρη (Βραβείου κοινού στο Β' Φεστιβάλ Κοινού Κύπρου) ενώ δύο χρόνια μετά, το 2009, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή περιοδεία της European Jazz Orchestra (EBU). Επιπλέον, το 2010 τραγούδησε στο Kennedy Center (Washington DC) με το World Jazz Nonet.

Ως ηθοποιός, έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Γ4 του Alpha TV και Steps στον ANT1 καθώς και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως: Shrek the Musical, Ο Βιολιστής στη Στέγη, Το Μαγαζάκι του τρόμου, Ιππόλυτος, Τραχίνιες, Εκκλησιάζουσες κ.α.

Έχει συμμετάσχει, επίσης, και σε διάφορες μεταγλωττίσεις ταινιών της Disney, της Mattel (Barbie) κ.α. Οι πιο γνωστοί ρόλοι που έχει μεταγλωττίσει είναι αυτός της Άριελ, της μικρής γοργόνας, στην τρίτη ταινία της τριλογίας, στο τραγουδιστικό κομμάτι, καθώς επίσης και η Βαϊάνα, η πιο πρόσφατη πριγκίπισσα της Disney, στους διαλόγους και τα τραγούδια.

Τα τελευταία χρόνια συνθέτει πρωτότυπη μουσική για διαφημιστικά spot, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της single, μια διασκευή του μικρασιατικού τραγουδιού "Θα Σπάσω Κούπες". Στις 19 Μαΐου του 2017 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Μάντισσα", το οποίο ξεπέρασε τις 7.000.000 προβολές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ