Quantcast

http://picasion.com/

Θάβουν 430 ζώα με Οζώδη Δερματίτιδα στην Κυψέλη - Αντιδρούν οι κάτοικοι: «Δεν θέλουμε νεκροταφείο ζώων» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου στην Κυψέλη του δήμου Αλεξάνδρειας. Οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν πως 430 ζώα με Οζώδη Δερματίτιδα θα θαφτούν σε κοντινή απόσταση από το χωριό κοντά σε πηγές με νερό αλλά και μαντριά με ζώα κτηνοτρόφων της περιοχής. Στην Κυψέλη βρέθηκαν ο προϊστάμενος της
Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας του Τμήματος Κτηνιατρικής Κοσμάς Κουβακάς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ημαθίας Γιώργος Μπαρμπαρούσης οι οποίοι ενημέρωσαν πως υπάρχει Υπουργική Απόφαση για την διαδικασία της ταφής στην Κυψέλη και απάντησαν στους έντονους προβληματισμούς των κατοίκων επιμένοντας πως δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων της περιοχής με την ταφή των συγκεκριμένων ζώων.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κυψέλης ήταν έντονες και κατηγορηματικά αρνήθηκαν την πραγματοποίηση της ταφής στο χωριό τους λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θέλουν να γίνουν νεκροταφείο ζώων.

Κοινή γραμμή όλων ήταν τα ζώα να αποτεφρωθούν και όπως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους η πρόεδρος της Τ.Κ. Κυψέλης κ. Ζωή Βεσυροπούλου, έχει εγκριθεί το ποσό των 25.000 ευρώ για το συγκεκριμένο θέμα από τον δήμο Αλεξάνδρειας.

Τον δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς ο οποίος ενημέρωσε πως ο χώρος που επιλέχθηκε στην Κυψέλη είναι του δημοσίου και όχι του δήμου, κάτι που δεν επιτρέπει στον δήμο να παρέμβει και να επιτρέψει ή να απαγορέψει την πραγματοποίηση της ταφής.

Δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο του alexandreia-gidas.gr που ακολουθούν, τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κυψέλης, τις τοποθετήσεις των ανθρώπων της Π.Ε. Ημαθίας και του αντιδημάρχου Στέφανου Δριστά:




















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ