Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπαργκάν: «Δεν ήταν λάθος που έφυγα από τη Βέροια»

Ο Κενάν Μπαργκάν είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να έχει κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να παίξει σε μια μεγαλύτερη ομάδα, αλλά ένας τραυματισμός δεν τον άφησε. Πλέον είναι ένας μεσοεπιθετικός με αρκετά μεγάλη εμπειρία στη Σούπερ Λιγκ, ειδικά για την ηλικία του, και μια λύση που θα ήθελαν πολλοί προπονητές στα χέρια
τους. Ο πρώην παίκτης της Βέροιας μίλησε στη «Μ» για όλους και για όλα. Εξηγεί τι έγινε με την Καλλονή, στον Πανιώνιο και μας εξιστορεί τα όσα έγιναν στη Βέροια.

-Για ποιόν λόγο δεν έμεινες στον Πανιώνιο;

«Με τον Πανιώνιο είχαμε κάνει μία συμφωνία τον Γενάρη ότι αν δεν μπορούν να μου καλύψουν το συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά τότε θα με αφήσουν ελεύθερο και αυτό έγινε».

-Τι γνώμη έχεις για τον Μαρίνο Ουζουνίδη;


«Με τη χρονιά που έκανε η ομάδα κανείς δεν μπορεί πει κάτι. Είχαμε όλοι πολύ καλές σχέσεις με τον κόουτς. Όλα κάποτε τελειώνουν, οι ομάδες αλλάζουν οι ποδοσφαιριστές αλλάζουν. Απλά στον Πανιώνιο κρατήσαμε τις καλύτερες στιγμές».

-Το να πας στην Καλλονή ήταν η χειρότερη απόφαση της καριέρας σου;

«Δεν νομίζω ότι ήταν άτυχη η στιγμή, απλά έγινε ένα μπέρδεμα το καλοκαίρι που είχα κλείσει στην Τουρκία. Δεν μπορούσα όμως να παίξω ως Τούρκος εκεί, γιατί είχα ένα πρόβλημα με το διαβατήριο μου και έτσι κατέληξα στην Καλλονή. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι κακό, οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί εκεί. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ξεκινήσαμε καλά αλλά δεν μας βγήκε το πρωτάθλημα στη συνέχεια. Όλες οι εμπειρίες είναι καλές».

-Τον Γενάρη που έφυγες από την Καλλονή μίλησες στο Μετρόπολις και είπες «να φέρουμε μια πάστα στον Καραγεωργίου αν είναι καλό παιδί», από πού προέκυψε η κόντρα σας;

«Δεν είχα καταλάβει τι είχα κάνει. Μόλις ήρθε ο κ. Καραγεωργίου έμεινα εκτός ενδεκάδας. Δεν γινόταν να μην παίζω στην Καλλονή, ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος και έτσι δημιουργήθηκε μια κόντρα χωρίς λόγο».

-Γιατί έφυγες από τη Βέροια μετά από πέντε χρόνια και κατέληξες να πας σε δύο ομάδες μέσα σε ένα χρόνο;


«Στη Βέροια έκανα τα πρώτα μου βήματα στη Β Εθνική, ήμουν πολλά χρόνια. Με κούρασε η πόλη, η ομάδα και θέλησα να κάνω κάτι διαφορετικό για να αλλάξει η ψυχολογία μου. Θεωρούσα ότι θα ήταν κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε με το μπέρδεμα που έγινε με το διαβατήριο μου. Δεν ήταν λάθος που έφυγα, αλλά γίνονται αυτά».

-Τον Δεκέμβριο είπες ότι εκείνος ο ΠΑΟΚ ήταν ο χειρότερος που έχεις αντιμετωπίσει. Τώρα πως βλέπεις την ομάδα του Ίβιτς;


«Οι τελευταίες μου εντυπώσεις ήταν όταν έπαιζα στον Πανιώνιο. Τον είδα καλύτερο με τον κ.Ίβιτς που ξέρει την ομάδα περισσότερο από τον Τούντορ και ήξερε να διαχειριστεί καλύτερα την ομάδα. Μου φάνηκε πιο καλός και πιο δεμένος ο ΠΑΟΚ με τον Ίβιτς και φάνηκε να έχει πλάνο. Όταν αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ με την Καλλονή δεν υπήρχε πλάνο στον ΠΑΟΚ, ήταν ή του ύψους ή του βάθους. Όσο πάει τώρα γίνεται και καλύτερος ο Δικέφαλος».

-Υπήρξε μήπως κάποια πρόταση τώρα από τον ΠΑΟΚ που είναι προπονητής ο αδελφός του ατζέντη σου ή ήταν φήμες αυτά που γράφτηκαν; Αν είχες πρόταση από τον ΠΑΟΚ θα έμενες στην Ελλάδα;
«Είναι φήμες αυτά που γράφτηκαν, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και σίγουρα όταν έχεις να διαλέξεις από μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και το εξωτερικό σίγουρα το σκέφτεσαι. Θα είναι μια καλή περίπτωση να μείνω στην Ελλάδα για να παίξω στον ΠΑΟΚ».

-Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ πέρυσι ήταν υπαρκτό ή ήταν μόνο συζητήσεις;

«Πέρυσι είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, αλλά πάγωσαν γιατί δεν υπήρχε διοίκηση. Είχε φύγει ο Βρύζας και δεν είχε έρθει ακόμη ο Άρνεσεν οπότε είχαν «παγώσει» οι συζητήσεις και δεν έγινε τίποτα».

-Πέρυσι όταν έφυγες από τη Βέροια είχες συμφωνήσει με την Καραμπούκσμπορ (της οποίας προπονητής είναι ο Τούντορ) αλλά δεν πήγες λόγω ενός θέματος με το διαβατήριο σου. Τώρα έχει λυθεί αυτό το θέμα; Θα μπορείς να πας στην Τουρκία αν υπάρξει πρόταση;

«Εννοείται ότι θα πήγαινα στην Τουρκία. Το πρωτάθλημα είναι καλύτερο, πιο δυνατό και πηγαίνουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Το πρόβλημα με το διαβατήριο μου δεν λύθηκε οπότε αν γίνει μεταγραφή θα πρέπει να πάω σαν ξένος. Για αυτό είναι δύσκολο να πάω πλέον στην Τουρκία».

-Πως σου φαίνεται ο Τούντορ; Θα πήγαινες αν σε έπαιρνε τηλέφωνο;

«Θα πήγαινα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, δεν με ενδιαφέρει σε ποια ομάδα. Θα αντιμετωπίσω αντιπάλους που θαυμάζουμε τόσα χρόνια. Για τον κ.Τούντορ τι να πω. Στον ΠΑΟΚ δεν προσέφερε τόσα πολλά, αλλά μπορεί να μην είχε το υλικό που ήθελε. Δεν είχε πλάνο στον ΠΑΟΚ αλλά στην Καραμπούκσπορ μπορεί να κάνει θαύματα. Όπως συνέβη και με τον Ρανιέρι που δεν πέτυχε στην Ελλάδα, αλλά πήγε στη Λέστερ και έγινε πρωταθλητής».

-Τι έφταιξε και δεν πέτυχε ο Τούντορ;

«Μπορεί να είχε μάθει ένα σύστημα και να μην είχε το κατάλληλο υλικό για να το παίξει. Ίσως για αυτό να μην του έβγαινε το παιχνίδι. Μπορεί στην Καραμπούκ να πάει καλύτερα».

-Από ποια πρωταθλήματα του εξωτερικού έχεις προτάσεις;

«Έχω μιλήσει με ομάδες από το Βέλγιο και από τη Β κατηγορία της Ισπανίας. Έχω σκεφτεί και για πιο μακριά. Για το Κατάρ».

-Αν έχεις πρόταση από ελληνικό κλαμπ και από ξένο τι θα επιλέξεις και με ποιο κριτήριο;

«Είναι σημαντικό το οικονομικό, αλλά και ο συνδυασμός μετράει. Είναι σημαντικό το γεγονός να είναι μια καλή ομάδα που θα πάω, να έχει υψηλούς στόχους και να μην μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία».

-Για ποιον λόγο δεν έκανες το μεγάλο βήμα στην καριέρα σου είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;

«Τότε έπρεπε να έχω φύγει που έκανα καλές χρονιές στη Βέροια, που ακουγόταν πολύ το όνομά μου. Απλά είχα ένα τραυματισμό στο γόνατο που δεν μπορούσαν να βρουν τι έχω. Έτσι έμεινα 4-5 μήνες έξω και δεν έγινε το μπαμ, ήταν εκείνη η χρονιά που έφυγε ο Ολαϊτάν στον Ολυμπιακό. Αν είχα φύγει τότε δεν θα μιλούσαμε για μεγάλο βήμα γιατί θα το είχα κάνει ήδη. Τώρα είμαι καλά, δεν έχω τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, έχω περισσότερες εμπειρίες και πιο καθαρό μυαλό. Δεν είναι αργά για να γίνει και τώρα το μεγάλο βήμα».

-Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα;


«Έχω έναν που έχει σταματήσει, το «φαινόμενο» Ρονάλντο».

-Ποιος είναι αγαπημένος σου συμπαίκτης;

«Δεν έχω κάποιον αγαπημένο συμπαίκτη, αλλά όταν ήμουν στη Βέροια είχα πολύ καλή χημεία με τον Καλτσά, τον Μπεν και τον Ολαϊτάν και ήμασταν μια καλή τριπλέτα. Ήξερα ότι όταν έπαιζα με αυτούς τους παίκτες, ακόμη και εγώ να μην ήμουν καλά, θα ήταν κάποιος άλλος να δημιουργούσε πρόβλημα στην αντίπαλη ομάδα».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προπονητής;

«Εγώ θέλω οι προπονητές να είναι καλοί άνθρωποι άσχετα αν δεν παίζω. Να έχουν καλές σχέσεις με τους παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Ράτκο Ντόστανιτς που είναι τώρα στη Λιβαδειά. Έχει πολύ καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες στη Βέροια, για αυτό και κάθε βδομάδα προσπαθούσαμε και για τον προπονητή. Από τους καλύτερους προπονητές που μπορούσε να πάρει το 100%. Αν ήταν σε κάποια ομάδα που θα ήθελα και θα μπορούσε να καλύψει το συμβόλαιό μου δεν θα έλεγα όχι γιατί είναι ένα κίνητρο και για μένα ο προπονητής. Ποτέ δεν λέω ποτέ, μπορεί να με πάρει αύριο-μεθαύριο και να πάω στον Λεβαδειακό. Και πέρυσι με είχε πάρει τηλέφωνο για να πάω στη Λάρισα, αλλά δεν πήγα γιατί ήταν στη Β Εθνική. Παίζει ρόλο να είναι μια υγιής ομάδα και να μπορεί να σε καλύψει και αγωνιστικά και οικονομικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ