Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βέροιας

Με εκπροσώπηση του ιατρικού κόσμου της Ημαθίας, αλλά και με την παρουσία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως Καρασαρλίδου, συζητείται αυτή τη στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορά στα προβλήματα του Νοσοκομείου Ημαθίας. «Ενώ στη συνεδρίαση καλέστηκαν όλοι οι βουλευτές του νομού και ο αντιπεριφερειάρχης, δυστυχώς δε βλέπω κάποιον άλλον. Τα προβλήματα είναι διαχρονικά, 30 χρόνια τα ζω.
Τα κενά καλύπτονταν απλώς από την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου. 
Το λόγο στη συνέχεια πήρε η κα Καρασαρλίδου, λέγοντας αρχικά πως εδώ και 5 χρόνια δε γίνονται προσλήψεις και η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα κενά αυτών των χρόνων. «Μέσα σ' ένα χρόνο δε γίνονται θαύματα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τα εξής: «Καταλαβαίνω τις δυσκολίες, την πίεση και τη δύσκολη καθημερινότητα όσων μπλέκονται με τις δομές της δημόσιας Υγείας. Παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι πολλή σκληρή και η αντοχή των ανθρώπων αυτών ξεπερνάει τα όριά τους. Γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν κενά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια. Είναι θετική η πρωτοβουλία αυτή να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας. Σε 10 μέρες έχω πληροφόρηση πως θα συζητηθεί και στο Δ.Σ. Νάουσας αυτό το θέμα. Είναι βέβαιο πως θα κατατεθούν απόψεις και εδώ και εκεί που ενδεχομένως να αντικρούονται. Θέλουν και τα δυο Δ.Σ. να εξυπηρετήσουν τη δημόσια υγεία. Καμία συζήτηση από το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ξεκινήσει για νομούς και νοσοκομεία όπως ο δικός μας, με δυο νοσοκομεία δηλαδή σ' ένα νομό. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο με νέες διοικήσεις, σύντομα θα καταλήξει η επιτροπή και πολλά πράγματα, ίσως κάποια λυθούν με τους νέους διοικητές. Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η δημόσια υγεία και αυτό φαίνεται από το ότι για πρώτη φορά υπάρχει αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία».



Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Βέροιας. «Αντιλαμβάνομαι το πρόγραμμα των βουλευτών, αλλά καλό θα ήταν να βρίσκονται όλοι εδώ. Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους, εκδόθηκε ψήφισμα. Ακολούθησε επίσκεψη στον ΥΠΕάρχη και τον αρμόδιο Υπουργό. Το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά. Αφήσαμε υπόμνημα στον Υπουργό για τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Χαίρομαι που άκουσα πως φέτος θα δοθούν περισσότερα χρήματα για την υγεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ