Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η παράσταση από την ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.» «Ιάκωβος ή Υποταγή» ανέβηκε στη Βέροια

Τη θεατρική παράσταση του κωμικού έργου του Ιονέσκο «Ιάκωβος ή Υποταγή», παρουσίασαν στη Βέροια τα μέλη της ομάδας «ΘΕ.ΑΜ.Α.», μιας ομάδας που απαρτίζεται από Επαγγελματίες ηθοποιούς με κινητικές αναπηρίες. Η παράσταση ανέβηκε στο Χώρο Τεχνών, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ενώ την πρωτοβουλία είχε το Ειδικό Σχολείο Βέροιας, ο νεοσύστατος Σύλλογος Μ.Α.μ.α. (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) και η ΚΕΠΑ Βέροιας...
 
Την παράσταση προλόγισαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο σκηνοθέτης Βασίλης Οικονόμου, δημιουργός της ομάδας «ΘΕ.ΑΜ.Α.» και ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός με αναπηρία που σπούδασε σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, η πρόεδρος του Συλλόγου Μ.Α.μ.α. Ελένη Σταφανάκη και ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς. 
Η παράσταση ξεκινάει με το παντρολόγημα του Ιάκωβου και της Ροβέρτας από τις οικογένειές τους για οικονομικοκοινωνικούς λόγους. Καθ' όλη τη διάρκειά της, υπήρχε παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Τόσο η σκηνοθετική προσέγγιση, όσο και οι ερμηνείες των ηθοποιών απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.













ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ