Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μετέφερε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιγνατίου ο Μητροπολίτης

Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ιερό Προσκύνημα του αγίου Ιγνατίου Ζόγκας η υποδοχή της τιμίας Κάρας του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου που μετέφερε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του Προσκυνήματος αρχιμ. Ιγνατίου Γρηγοριάτη. Η υποδοχή έγινε από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο...
και τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο, ιερείς της Μητροπόλεως και μεγάλο αριθμό πιστών. Μετά από σύντομη δέηση στο προαύλιο του Προσκυνήματος ακολούθησε εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.
Τον σεβασμιώτατο προσφώνησε ο αρχιμ. Ιγνάτιος Γρηγοριάτης. Ο σεβασμιώτατος Βεροίας κ. Παντελεήμων κατά την αντιφώνησή του μεταξύ άλλων είπε: «Αναταποκρινόμενοι στην ευλαβή παράκληση και την ευγενή πρόσκληση του ιερατικώς προϊσταμένου του ιερού αυτού προσκυνήματος αρχιμ. κ. Ιγνατίου και με την άδεια του σεβασμιωτάτου ποιμενάρζου σας και προσφιλεστάτου αδελφού Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκαρίου, ήρθαμε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας μεταφέροντας την τίμια και θαυματουργή κάρα του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου την οποία έχουμε την ευλογία να φυλάσσουμε ως πολύτιμο κειμήλιο και πηγή αρρήτου χάριτος στην Ιερά Μητρόπολή μας.
Την μεταφέραμε, λοιπόν, γνωρίζοντας τον μεγάλο σεβασμό και την αγάπη που τρέφει ο π. Ιγνάτιος προς τον προστάτη του Άγιο, προς ευλογία όλων των ευλαβών προσκυητών του ιερού αυτού κέντρου αλλά και των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, αλλά και προς ψυχική ενίσχυση και πνευματική τόνωση στον αγώνα που όλοι διεξάγουμε καθημερινά «προς τον κοσμοκράτορα του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις».
Και είναι, αλήθεια, ότι οι άγιοί μας και τα ιερά λείψανά τους μπορούν να μας ενισχύσουν και να μας ενδυναμώσουν σ’ αυτόν τον αγώνα μας, γιατί έχουν λάβει αυτήν την χάρη και αυτήν την ευλογία από το Θεό». Να σημειωθεί ότι στο ιερό Προσκύνημα η τιμία Κάρα θα παραμείνει μέχρι την επόμενη Δευτέρα και καθημερινά θα τελούνται πλήθος ιερών ακολουθιών, καθώς επίσης και ομιλιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ