Δυναμικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να δώσουν οι αστυνομικοί της Ημαθίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση των ενστόλων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026, στις 18:00, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από τις καθιερωμένες οικονομικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών να επιδιώκουν μαζική παρουσία, προκειμένου να στείλουν στην κυβέρνηση μήνυμα για σειρά οικονομικών, ασφαλιστικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.
Στο πλαίσιο αυτό, κινητικότητα καταγράφεται και στην Ημαθία, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή αστυνομικών από τον νομό στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.
Το κάλεσμα προς τις Aστυνομικές Ενώσεις όλης της χώρας είναι σαφές: Nα κινητοποιήσουν τα μέλη τους και να οργανώσουν τη μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη, ώστε η φετινή παρουσία των ενστόλων στη ΔΕΘ να είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «μαζική, δυναμική και αντάξια των προβλημάτων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους».
Στην κορυφή της ατζέντας των διεκδικήσεων βρίσκονται το συνταξιοδοτικό και οι αποδοχές. Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί ζητούν ίδιο νομοθετικό πλαίσιο συνταξιοδότησης και για όσους προσλήφθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, επέκταση της μάχιμης πενταετίας, αύξηση της αποζημίωσης πενθημέρου, θεσμοθέτηση 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Οι εκπρόσωποι των ενστόλων ξεκαθαρίζουν ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα δεν αντιμετωπίζονται από τους ίδιους ως διεκδίκηση προνομίων, αλλά ως ζήτημα αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς των αστυνομικών που υπηρετούν καθημερινά.
Ιδιαίτερα υψηλοί είναι και οι τόνοι του καλέσματος ενόψει της κινητοποίησης, με το μήνυμα προς την κυβέρνηση να συνοψίζεται στη φράση: «Οι ένστολοι είναι παρόντες, οι διεκδικήσεις μας είναι ζωντανές, η υπομονή μας δεν είναι ανεξάντλητη».
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ενώ υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή στη συγκέντρωση αποτελεί ζήτημα ενότητας και συσπείρωσης για τον κλάδο.
Έτσι, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί από την Ημαθία αναμένεται να βρεθούν μαζί με συναδέλφους τους από ολόκληρη τη χώρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας η φωνή τους να ακουστεί λίγο πριν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες.
Το κεντρικό σύνθημα με το οποίο οι ένστολοι δίνουν το στίγμα της φετινής κινητοποίησης είναι χαρακτηριστικό: «Με τιμή υπηρετούμε – Αξιοπρέπεια απαιτούμε».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 χρονών η Μαρία Διακoγλου. Επιθυμία της οικογένειας είναι να μεταφερθεί την Πέμπτη 10
-
Βαρύ πένθος και θλίψη έχει σκορπίσει στο Μακροχώρι η είδηση του θανάτου του Βασίλη Τσακαλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 χρονών η Ευθυμία Τσαλουχίδου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30
-
Το υπουργείο Οικονομικών στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τη λίστα με τις περιοχές
-
Φουλ του γάμου το χθεσινό Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, με πολλούς γάμους να τελούνται στο κέντρο, στα πέριξ και τα χωριά της Βέροιας,
-
Μια ακόμη εθελοντική δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, αυτή τη φορά στην περιοχή της γνωστής «Βίλας Βικέλα», με τους
-
Ένας γάμος με παράδοση, γλέντι και... στρατιωτικά καψόνια! Από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, σε έναν διαφορετικό στίβο,
-
Αντιμέτωποι με ένα αποκαρδιωτικό θέαμα βρέθηκαν για μια ακόμη φορά όσοι πέρασαν από τον χώρο κάτω από την Ελιά στη Βέροια, καθώς
-
Ένας υπέροχος γάμος στον Διαβατό Ένας υπέροχος γάμος τελέστηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026, στον
-
Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και λίγη ώρα η είδηση πως ο Γιώργος Μαζωνάκης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 54 ετών.





Την Παρασκευή διαδηλώνουν με τα ίδια πάνω κάτω αιτήματα, με αυτούς που θα διαδηλώσουν το Σάββατο. Το Σάββατο όμως άμα λάχει τσακίζουν στο ξύλο τους άλλους κλάδους, που διαδηλώνουν όπως είπαμε με τα ίδια πάνω κάτω αιτήματα. Δουλευόμαστε ή μου φαίνεται;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι δύναμη έχει το ευρουλακι,μέχρι και τον εαυτό τους είναι ικανοί να κτυπήσουν αν πάρουν αύξηση κανένα κατοσταρικακι.
Διαγραφή