Εξαιρετικά σημαντική η επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, στην οποία και ενημερώθηκε ότι έρχεται σύντομα τροπολογία που θα δίνει τρίμηνη παράταση στην καταληκτική προθεσμία (31/03) για τη μετάκληση νόμιμων εργατών γης.
Έπειτα από την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη προσδοκάται ότι θα καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της αγροτικής παραγωγής κατά την περίοδο της συγκομιδής.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαβδαρίδης σε σχετική δηλωσή του, «νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργού σε ένα ζήτημα το οποίο του είχα θέσει ήδη από τις 17 Μαρτίου 2026 σε σχετική επικοινωνία μας, επισημαίνοντας τότε ότι η παράταση είναι απολύτως αναγκαία καθώς η αρχική ημερομηνία ήταν πολύ πρώιμη και ο χρόνος παραμονής των εργατών θα εξαντλούνταν πριν τον κύριο όγκο των αγροτικών εργασιών.»
Η προωθούμενη ρύθμιση αποτελεί ουσιαστικό βήμα στήριξης των παραγωγών. Αποδεικνύει δε ότι, μέσα από συνεχή συνεργασία, η Κυβέρνηση της ΝΔ διασφαλίζει για ακόμη μία φορά την έγκαιρη και βέλτιστη αντιμετώπιση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 69 ετών η Ολυμπία Βύζα. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 και ώρα 17:00, από
-
Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός ζευγαριού που έφυγε από τη ζωή με διαφορά δύο ημερών, με την κηδεία τους να τελείται σήμερα στην
-
Σαν σήμερα το 2012 ο Αρχιφύλακας Ντρίβας Νικόλαος τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας και κατέληξε σε νοσοκομείο στο «424» στη Θεσσαλονίκη.
-
Στην θλίψη έχει βυθιστεί η ιατρική κοινότητα της Βέροιας, μετά την είδηση του θανάτου του Γιάννη Μουρτζίλα. Ο γνωστός γιατρός ταξίδεψε
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Γρηγόρης Τσίλης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 21 και ώρα 5:00 μ.μ.,
-
Η νεολαία πήγε στα μπαράκια και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, έτρεξαν για... μαγειρίτσα
-
Τεράστια ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών χθες (13/4) κατά την επιστροφή τους από τις πασχαλινές διακοπές, καθώς στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα
-
Η αναμονή κρατάει ακόμα και την 1 ώρα - Μεγάλα προβλήματα μέσα και έξω από τα τούνελ - Λόγω των έργων, οι δύο λωρίδες γίνονται μία!
-
Μπορεί το θερμόμετρο να έδειχνε μόλις 4 βαθμούς σε μια μέρα με βαριά συννεφιά και ομίχλη αλλά αυτό δεν εμπόδισε 700 περίπου Σελιώτες να
-
Μόλις ερμήνευσε τα τραγούδια: «Βαδίζεις άτακτα» και «Μ’ έχεις και με βασανίζεις», τα πανέρια «έπεσαν βροχή»



