Ένας αντί για πέντε Μηχανικοί, Κουλούρα, Προαστιακός, σύνδεση χιονοδρομικών, Μέση και... Απελευθέρωση
Όπως διευκρίνισε, ο δήμος περίμενε με ανυπομονησία να έρθουν πέντε Μηχανικοί προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες, «η χρονιά του Μηχανικού» θα ήταν όπως χαρακτηριστικά είπε το 2026, αντ' αυτού θα έρθει μόνο ένας, καθώς πανελλαδικά καλύφθηκε μόνο το 10% της προκήρυξης.
Στη συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχε στην Αθήνα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Λάζαρο Τσαβδαρίδη, με θέμα την εξεύρεση άμεσων και βιώσιμων λύσεων επαναχρηματοδότησης για την Αγορά της Κουλούρας, αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως συμφωνήθηκε πως το Τελωνείο και το ενδεχόμενο δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου στην πρώην Αγορά της Κουλούρας, είναι κάτι που το θέλει η Ημαθία. Τέθηκε μια σειρά ζητημάτων και θα ακολουθήσει νέο ραντεβού. Επιπλέον, ο Δήμαρχος έθεσε και το θέμα του προαστιακού, λέγοντας πως δεν υπήρξε κάποια απάντηση παρά μόνο ότι το εγχείρημα της Σίνδου είναι εντελώς απογοητευτικό, καθώς εξυπηρετούνται 17 άτομα ημερησίως.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε για την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου έθεσε δύο ζητήματα. Πρώτον, ζήτησε τις προϋποθέσεις προκειμένου ο οικισμός της Μέσης να γίνει Τοπική Κοινότητα, ένα αίτημα των κατοίκων της και δεύτερον, ζήτησε τις προϋποθέσεις προκειμένου η 16η Οκτωβρίου, ημέρα επετείου της Απελευθέρωσης της Βέροιας, να γιορτάζεται από το σύνολο του δήμου Βέροιας και όχι μόνο από την πόλη.
Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών δήμων, Βέροιας, Νάουσας και Έδεσσας με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας για τη σύνδεση των τριών χιονοδρομικών, Σελίου, 3-5 Πηγαδίων και Καϊμακτσαλάν. Όπως είπε, η μελέτη του δήμου Βέροιας για το τμήμα 18 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 8,4 εκατ. ευρώ (με το σύνολο του έργου να ανέρχεται στα 25 εκ με 30 εκ ευρώ) είναι έτοιμη και αναμένονται οι αντίστοιχες των δύο δήμων. Το θετικό είναι ότι φαίνεται θετική διάθεση χρηματοδότησης, σημείωσε ο Δήμαρχος, ελπίζοντας σε κάποια καλά νέα το επόμενο διάστημα.
Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με ευχές για ανάρρωση των τραυματιών των δύο δυσάρεστων συμβάντων που συγκλόνισαν την πόλη μας την τελευταία εβδομάδα.





"το ενδεχόμενο δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου στην πρώην Αγορά της Κουλούρας, είναι κάτι που το θέλει η Ημαθία" "σύνδεση των τριών χιονοδρομικών, Σελίου, 3-5 Πηγαδίων και Καϊμακτσαλάν." με 30 εκατομμύρια? τι πίνουν ρε παιδιά οι τύποι? χρειάζεται οπωσδήποτε ενα σοκ δυνατό για ολες αυτες τις παρεες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα έργα δεν τα σκεφτόταν και δεν έγιναν τότε που... έβρεχε €€€ και τα συζητάνε τώρα!!!;;;
ΔιαγραφήΟ Υπουργός κάνει λάθος συγκρίσεις διότι στον Προαστιακό προς τη Σίνδο δεν είχε 175.000 πολίτες και εν δυνάμει επιβάτες να δηλώνουν εγγράφως ότι θέλουν τον Προαστιακό στην Αλεξάνδρεια Βέροια Νάουσα Σκύδρα και Έδεσσα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς εδώ έχουμε δηλώσει Δήμοι, φορείς και πολίτες ότι θέλουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον Προαστιακό.
Οτιδήποτε άλλο είναι υπεκφυγές σπο μέρους του.
Από ατζεντες, σχέδια και εντάξεις-απεντάξεις σκίζουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Καραμανλής του 2008... Ανύπαρκτος..
ΑπάντησηΔιαγραφή5 νέοι Δημοτικόί Αστυνομικοί ορκίστηκαν στη Νάουσα και περιμένουν και άλλους. Εδώ 2 μετά βίας... ΔΕΝ διεκδικούν τίποτα. Η πόλη κατάντησε Σαχάρα από την σκόνη και ουδείς, ούτε ο Δήμαρχος ξέρει τί έχουν αφήσει από τρύπες και μέσα στις πέτρες στην Αντωνιάδη, Π. Μελά μπροστά στο Χώρο Τεχνών! μέχρι και τη συμβολή με Ανοίξεως, στην Καρακωστή, στην Εδέσσης, στην Ήρας και σε όλη την περιοχή! Πνίγεται ο κόσμος στην πόλη και οι Δημοτικοί μας Άρχοντες (!) πέρα βρέχει! Οι εταιρείες φυσικού αερίου και οπτικών ινών κάνουν ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ (ζητώ συγγνώμη δεν εκφράζομαι έτσι)... μια πόλη α γ ν ώ ρ ι σ τ η !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι είχαμε ακούσει ότι ο Δήμος θα αποταθεί στην εισαγγελία, τι έγινε; Αλήθεια όταν οι Δημότες και οι περιουσίες τους βρίσκονται σε ένα σύννεφο σκόνης καθημερινά, αυτό δεν συνιστά παρέμβαση των Αρχών; Η οδική ασφάλεια τίθεται σε κίνδυνο, όχι μόνο από τις οπές και τις άθλιες επισκευές στις δημοτικές οδούς αλλά και από τα οικοδομικά υλικά που έχουν δημιουργήσει απουσία τριβής με το οδόστρωμα με σοβαρές επιπτώσεις στην τροχοπέδηση. Που είναι οι ευαίσθητοι συγκοινωνιολόγοι οδικής ασφάλειας και οι υπηρεσίες του Δήμου; Ουδείς; Ουδείς θα έχει επιπτώσεις για τις τραγικές συνθήκες που ζουν οι Δημότες και για την καταστροφή εξαρτημάτων των οχημάτων;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοτικό συμβούλιο της ντροπής κάθε φορά και χειρότερα! Καμία ουσία για τον πολίτη. Μόνο προσκοπικές διαφορές και κόντρες από αντιπολίτευση και Δημαρχεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή