http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φρένο στα ατυχήματα, γκάζι στη γνώση! Το «Road Safety 2025» δίδαξε τη Βέροια

Η Πλατεία Ελιάς στη Βέροια μετατρέπεται στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2025 σε ένα μεγάλο διαδραστικό πάρκο εκπαίδευσης και ενημέρωσης με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας «Road Safety 2025», που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας), σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση μικρών και μεγάλων γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων – ενός φαινομένου που εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια πρόκληση και σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Παράλληλα, η δράση αναδεικνύει τη σημασία του εθελοντισμού, δίνοντας βήμα σε τοπικές εθελοντικές ομάδες και φορείς που συμβάλλουν ενεργά στην Πολιτική Προστασία και την κοινωνική συνοχή.


Για πρώτη φορά στη Βέροια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα ολοκληρωμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο βιωματικό πάρκο υπήρχαν προσωμοιωτές μέθης, πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος, στα οποία μπορούσαν να συμμετέχουν και να δουν με έναν αρκετά ρεαλιστικό τρόπο τις δραματικές επιπτώσεις της ανεύθυνης οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών διανέμεται ενημερωτικό υλικό στα περίπτερα που διαθέτουν η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, οι Δήμοι Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Νάουσας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Βέροιας, η Τροχαία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, οι Ραδιοεραιστέχνες, η Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και το Enduroway.


Τα μαθήματα ζωής με τις προσωμοιώσεις οργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στις 19:30, με μια ειδική εκδήλωση – ομιλία στον πολυχώρο «Σάλα» της Ελιάς, όπου θα πραγματοποιηθούν απονομές τιμητικών διακρίσεων σε μέλη συλλόγων της Π.Ε. Ημαθίας που προάγουν ενεργά τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Δείτε φωτορεπορτάζ και βίντεο του veriotis.gr:






































6 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά υπήρχαν και κάποια μιλιταριστικά περίπτερα άσχετα με το περιβάλλον και την εκδήλωση και χωρίς ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντως, επειδη ζεις με τους γονείς σου δεν φταίει ο στρατός ούτε οι εθελοντές.αμα υπάρχουν χώρες χωρίς τα παραπάνω μπορείς να πας ζήσεις αλλιώς μιλάς χωρίς ουσία.

      Διαγραφή
    2. Απάντηση στον Ανώνυμος15 Οκτωβρίου 2025 στις 7:55 π.μ.
      ΒΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ, ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΕΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ 18 ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΓΙΑ 15 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ''ΡΑΜΠΟ'' ΕΞΩ ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΙΕΣ.

      Διαγραφή
    3. 7:55 π.μ 10:48 δεν πιστεύω στην μοίρα. δεν ειμαι μοιρολατρης. σε θέλω σε εγρήγορση και με την εμπειρία των 30 χρόνων να μας βοηθήσεις.

      Διαγραφή
    4. Μπλα μπλα μπλα μπλα ... λέει ο 0 έργα και 30 χρόνια εμπειρίας στην τσιπουροκατάνυξη. Να 'σαι καλά αδερφέ να μας κάνεις να γελάμε. Χρειάζεται και το γέλιο.... 😜🤫🤣

      Διαγραφή
  2. Ας μείνουμε στην ουσία της εκδήλωσης και τον λόγο που ήταν επιτυχημένη.

    Ηταν το 1ο Φεστιβάλ Κυκλοφορικής αγωγής οδικής ασφάλειας με συμμετοχή περιπτέρου

    -σύλλογο εφέδρων καταδρομέων
    -συλλόγου ραδιοερασιτεχνών Ημαθίας
    -νοσοκόμες ερυθρού σταυρού
    -ασθενοφόρα και μοτοσυκλέτα εκαβ

    Αν βαρουσε και η σειρηνα αεροπορικου βομβαρδισμου απο το σωμα στρατου, ηταν ταυτοχρονα μια πετυχημενη ασκηση εθνοφυλακης σε εισβολη εχθρου.

    Παλι ελαμψε ο Δημος Βεροιας με την διοργανωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ