Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από το Κλειδί Ημαθίας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, όπου, αυτό το διάστημα, γίνεται η σπορά του ρυζιού μέσα στο νερό. Το μακρύσπερμο ρύζι φέρει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ το μικροκλίμα της περιοχής το κάνει και ιδιαίτερα νόστιμο.
Η καλλιέργεια παραμένει στο νερό όλο τον χρόνο, ενώ η συγκομιδή του, γίνεται τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Όπως λένε οι ειδικοί, το ελληνικό ρύζι είναι πολύ πιο ασφαλές σε σχέση με το εισαγόμενο, ενώ το καστανό είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης. Ειδικά το ρύζι που παράγεται στην Ημαθία θεωρείται το κορυφαίο της Ελλάδας.
Δείτε το video:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.