Το Θεατρικό Εργαστήρι του Γυμνασίου - ΛΤ Ειρηνούπολης παρουσίασε την Πέμπτη 15/5/25, σε μία κατάμεστη αίθουσα κι ένα ενθουσιώδες κοινό, το κλασικό ελληνικό έργο «Υπάρχει και φιλότιμο», των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη παραστάσεις: το πρωί της 14ης Μαΐου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων των όμορων κοινοτήτων και το πρωί της 15ης Μαΐου για τους μαθητές του Γυμνασίου.
Η επιτυχία της τρίτης θεατρικής παράστασης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς προσέλκυσε πλήθος από γονείς και φίλους του σχολείου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξαιρετική παράσταση και να γελάσουν με την ψυχή τους. Η εκδήλωση προσέφερε ψυχαγωγία αλλά και ένα μάθημα πολιτισμού μέσα από την αξία του «φιλότιμου», έννοια βαθιά ριζωμένη στην ελληνική κοινωνία.
Η προετοιμασία της θεατρικής παράστασης έγινε με μεράκι και ενθουσιασμό, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Βασιλείου Μαριορίτσας, Σαραγατσή Στέλλας και Τόσκα Ιωάννη. Η διασκευή του έργου υλοποιήθηκε από την κα Βασιλείου Μαργιορίτσα. Τη σκηνοθεσία υπέγραψαν οι: Βασιλείου Μαριορίτσα και Σαραγατσή Στέλλα.
Η παράσταση ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειά 24 μαθητών για ένα ολόκληρο σχολικό έτος οι οποίοι ανέλαβαν ρόλους τόσο υποκριτικούς όσο και τεχνικούς. Από τους βασικούς ρόλους μέχρι τις βοηθητικές συμμετοχές, όλοι οι μαθητές δούλεψαν συλλογικά, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της ομαδικότητας και της δημιουργικότητας στη σχολική ζωή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Και ένας τραυματίας στο Νοσοκομείο Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουλίου 2026 στην
-
Στη θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία της Νάουσας μετά την είδηση του θανάτου του Αναστάσιου Δεσποτίδη. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 χρονών ο Τάσος Ελευθεριάδης. Υπήρξε ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Βέροιας, καθώς με τα αδέρφια του
-
Ο δράστης είναι κάτοικος Κουλούρας και δεν είναι Ρομά - Συγκλονίζει το βίντεο ντοκουμέντο του MEGA από τη συμπλοκή
-
Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της στην παλιά εθνική οδό – Η ανακοίνωση της αστυνομίας
-
Για να πας από Βέροια προς «Αεροδρόμιο Μακεδονία» θα πρέπει να πληρώσεις τρία διόδια
-
Δημοσιογράφος έγραψε ειδικό άρθρο για την πόλη μας, λέγοντας πως είναι το... βασίλειο των πεζών
-
Ο καβγάς που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει χθες την ζωή του ένας 32χρονος άνδρας στην Κουλούρα Ημαθίας φέρεται να είχε στο επίκεντρο
-
Συνεπιβάτες συγκράτησαν 61χρονο άνδρα που καθόταν δίπλα και τον τράβηξε ο αέρας
-
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου η μεγάλη μουσική εκδήλωση στα Ασώματα Ημαθίας,





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.