http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ήρθε η ώρα για τσουρέκια; Κρατήστε αυτή την εύκολη συνταγή


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Τη Μ. Πέμπτη είθιστε, μαζί με το βάψιμο των αυγών, να φτιάχνουμε και τα τσουρέκια, που αντιπροσωπεύουν την ανάσταση του Χριστού, καθώς το αλεύρι ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε ψωμί.

Αν ψάνχετε συνταγή εύκολη για νόστιμα και μυρωδάκια τσουρέκια, ακολουθήστε αυτή που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς.

Τι θα χρειαστείτε:

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
2 κ.γ. σόδα
1 μικρό πορτοκάλι (χυμό)
1/2 κ.γ. μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο πάρει

Χτυπάμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ, το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά.

Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε και το γιαούρτι και το μαχλέπι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και όπως αφρίζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε στα χτυπημένα υλικά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη.

Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη με το χέρι να γίνει απαλή και εύπλαστη και ελαστική.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και πλάθουμε 2 τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Πλεξούδα, στρογγυλό ή όπως μας αρέσει.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους στον αέρα στους 180°C για περίπου 30΄.

Καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ