Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα κάνουν «φτερά» σε μηνιαία βάση σε όλη την Ευρώπη, αλλά με αυτό το κόλπο θα μπορέσετε να μειώσετε τις πιθανότητες να αποτελέσετε στόχο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών της Ευρώπης, η εγκληματικότητα που αφορά τις κλοπές αυτοκινήτων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με ορισμένες μάρκες να σημειώνουν αύξηση 500% μέσα σε δύο μόλις χρόνια.
Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις για να μειώσετε τις πιθανότητες και να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας κλοπής του αυτοκινήτου σας. Απλώς θα πρέπει να θυμάστε να κάνετε μια συγκεκριμένη κίνηση πριν βγείτε από αυτό.
Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το διπλό κλείδωμα (double lock/deadlocks) του αυτοκίνητου σας, πατώντας δύο φορές το κλείδωμα από το ασύρματο κλειδί. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσετε τα αντικλεπτικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, καθιστώντας το πιο δύσκολο στο έμπα/έβγα, μιας και δεν λειτουργούν οι ασφάλειες και οι χειρολαβές.
Ακόμα, όταν έχετε παρκάρει κατά μήκος του δρόμου, παράλληλα με το πεζοδρόμιο, καλό είναι να στρίψετε τους τροχούς προς το τελευταίο, με σκοπό να αποτρέψετε την κλοπή του αυτοκίνητου σας, καθώς είναι πιο χρονοβόρο για τον κλέφτη να απομακρυνθεί.
Επίσης, οι ειδικοί αναφέρουν ότι όσοι έχουν δική τους θέση στάθμευσης σε μια αυλή, θα πρέπει ίσως να επενδύσουν σε ένα αναδυόμενο/ανακλινόμενο κολωνάκι παρεμπόδισης στάθμευσης που θα περιορίσει την ελευθερία κινήσεων του αυτοκινήτου, ως φυσικό εμπόδιο κατά της κλοπής. Αρκεί βέβαια να μην εμποδίζει τρίτους και να είναι νόμιμο.
Πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Νικόλας της παλιάς γειτονιάς του κέντρου της Βέροιας.
-
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2026 στο Μακροχώρι, όταν ΙΧ παρέσυρε και χτύπησε πεζή.
-
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαροπούλου Μπορεί η τραγική ιστορία της Κικής Κούσογλου να έχει σημαδέψει την
-
Σάλος έχει προκληθεί στα social media, μ' ένα βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και τρεις ημέρες και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα, να έχει ...
-
Ο Ουγγαρέζος θα είναι ο παρουσιαστής της παρέλασης, ο Τόνι Σφήνος και η Ντί Τζέι Αντώνα θα εμφανιστούν στον πεζόδρομο
-
LSD, ecstasy και εκατοντάδες χαπάκια εντόπισε η Δίωξη Στη σύλληψη ενός 48χρονου σε χωριό έξω από τη Βέροια, προχώρησαν
-
Με επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν το διήμερο, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026, ο αγιασμός και η
-
Σ' ένα πολύ ευχάριστο και γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου
-
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού 31χρονου άνδρα στο Καϊμάκτσαλαν, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα, όταν χάθηκε το
-
Η εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη



-fotor-20250103112329.jpg)
Ας μάθουμε πρώτα να παρκάρουμε σωστά... εννοώ όταν βρίσκουμε πάρκινγκ για τρία αυτοκίνητα μην το βάζουμε στην μέση..!!!η έχουμε μηχανές και της βάζουμε να πιάνουν ολόκληρη θέση αυτοκινήτου ενώ μπορεί να μπει σε μικρότερη θέση.... άσε αυτούς που βάζουν γλάστρες... καρέκλες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος την μερια του πεζοδρομιου σε ανηφορα και κατηφορα το παρκαρισμα. Οι κλοπες γινονται στους ιδιοκτητες που εχουν ολοκαινουργια οχηματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αυτα θα χρειαστει gps tracker, bear-lock και αν χρειαστει κλειδωμα πενταλ και τιμονιου σε περιπτωση που πανε να το σπρωξουν με δικο τους οχημα απο το πισω μερος.