Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ευθυμιάδη, προέδρο του Πολυπλατάνου Νάουσας, που μίλησε στην ΕΡΤ3 η κατάσταση αυτή επικρατεί στην περιοχή από το 1982. Στα 35 χλμ από Πέλλα έως τον Αλιάκμονα που διανύει η Τάφρος 66 ρίχνονται τα απόβλητα από τις κονσερβοποιίες ροδακίνου που αρνούνται να λειτουργήσουν τους βιολογικούς τους καθαρισμούς.
«Εδώ και 30 και πλέον χρόνια 15000 περίπου κάτοικοι των χωριών από τα οποία διέρχεται η ΤΑΦΡΟΣ 66 ζουν κάθε καλοκαίρι δίπλα σε μια Ταφρο όπου συναντάς ψόφια ψάρια.. φίδια.. χελώνες και οποιαδηποτε άλλη μορφή ζωης θα μπορούσε να ζήσει σε ένα ποτάμι χωρίς να λάβουμε υπόψιν την έντονη δυσοσμία που περιβάλλει όλη την περιοχή!!», προσθέτει ο πρόεδρος της Κοινότητας.
Πολυπλάτανος, Αγγελοχώρι, Αν. Ζερβοχώρι, Αγ. Γεώργιος, Αγ. Μαρίνα, Λυκόγιαννη, Νικομήδεια, Μακροχώρι, Διαβατό και Κουλουρα, δέκα χωριά της Ημαθίας τα οποία είναι δίπλα στην ΤΑΦΡΟ66. Ζητάμε τουλάχιστον καθαρισμό της Τάφρου ,επισημαίνει ο κ. Ευθυμιάδης καθώς στον Πολυπλάτανο η γέφυρα έχει κλείσει από τα φερτά υλικά ξύλα.
Η τάφρος 66 δεν απειλείται μόνο από τα λύματα των κονσβοποιοιων της Σκύδρας. Απειλείται και από την ανεξέλεγκτη βλάστηση που όργια ζει.Σαυτο συνέβαλλαν και ορισμένοι κάτοικοι του Πολυπλατανου. Με πλάγιο τρόπο και απαλές κινήσεις απομακρύναν τους ελαχιστους κτηνοτρόφους με αποτέλεσμα η χαμηλή βλάστηση να μετατραπεί σε ζούγκλα..Τα κοπάδια που εβοσκαν βοηθούσαν να διατηρηθεί το κανάλι καθαρό. Τώρα γκρινιαζεται διπροσωπα αλλά είναι ΑΡΓΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είναι η κοινωνία που δημιουργήσαμε. Οι Βουλευτές μας, είναι στον αγώνα. Όλοι είναι στον αγώνα. Εμπρός για κόμη χειρότερα μ ενώ ξέρουμε οτι φταίει ο ο Χατζηπετρής.
Μετά την δημοσίευση και την παρουσίαση στα κανάλια δυστυχώς κατάφεραν και χάκαραν το λογαριασμό Facebook του προέδρου του χωριού! Προσοχή απατεώνες έχει ήδη φύγει στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάφρος 66 ή απλά το 66, ήτανε το 1966 για εμάς ένα πολύ καθαρό ποτάμι.Εκεί μάθαμε όλοι μας μπάνιο, τώρα είναι άιντε να μην πώ.
ΑπάντησηΔιαγραφή