Σε μια συντονισμένη προσπάθεια καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας, η Επιθεώρηση Εργασίας, τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ ξεκινούν εκτεταμένους ελέγχους στους πλέον παραβατικούς κλάδους.
Όπως αναφέρει το dnews.gr. οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στους τομείς του τουρισμού και επισιτισμού, της μεταποίησης, των κατασκευών, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παροχής υπηρεσιών.
Η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα για τις αρχές, με στόχο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού. Οι έλεγχοι συνδυάζουν την αξιοποίηση ηλεκτρονικών εργαλείων και βάσεων δεδομένων, επιτρέποντας την έγκαιρη αναγνώριση παραβατικών επιχειρήσεων και την επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων.
Το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα ΠΕΚΑ διενήργησαν 4.335 επιτόπιους ελέγχους, επιβάλλοντας 380 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.714.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία. Επιπλέον, καταγράφηκαν 5.147 πράξεις επιβολής εισφορών, συνολικού ύψους 8.544.354 ευρώ. Η Επιθεώρηση Εργασίας, από την πλευρά της, πραγματοποίησε 25.210 ελέγχους κατά το πρώτο τετράμηνο, διαπιστώνοντας 5.582 παραβάσεις και επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 14.592.238 ευρώ.
Οι τομείς με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα περιλαμβάνουν τα συνεργεία οχημάτων, τη μεταποίηση, την παροχή υπηρεσιών, τη διασκέδαση, τις κατασκευές, τα καταλύματα και την εστίαση. Η ένταση των ελέγχων αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και των κατασκευών.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Βουβός πόνος και αμέτρητα στεφάνια - Η Αλεξάνδρεια αποχαιρετάει τα παλικάρια της
-
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Νικόλας της παλιάς γειτονιάς του κέντρου της Βέροιας.
-
Η Αλεξάνδρεια, η Ημαθία και ο ΠΑΟΚ πενθούν - Ο πόνος είναι βουβός, αλλά η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή
-
Σοκάρει το βίντεο από το φλεγόμενο διαμέρισμα Σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξάνδρεια
-
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (31/01) στον κυκλικό κόμβο του Μακροχωρίου, προκαλώντας αναστάτωση σε
-
Σάλος έχει προκληθεί στα social media, μ' ένα βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και τρεις ημέρες και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα, να έχει ...
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2026 στον επαρχιακό δρόμο από το Μακροχωρίου με κατεύθυνση προς τη
-
Ο Δήμος Βέροιας τίναξε στον αέρα την μπάνκα της Αποκριάς - Θα γίνει πανικός με μεγάλη παρέλαση με άρματα, πάνω από 2.000
-
Επεισοδιακή σύλληψη 30χρονου άνδρα τα μεσάνυχτα της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου 2026 στη Βέροια, από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού
-
Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις πολυκατοικίες λόγω της ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών, με καταγγελίες για διπλές - και




Αν πάνε στα χωράφια θα κλάψει ο κάθε πικραμενος
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μικρα μαγαζιά να κάνουν ελέγχους γιατί όταν ερχοντε στα εργοστάσια, το αφεντικό μας κλείνει στα ψυγεία και μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος μας πέφτουν τα σφραγίσματα από το κρύο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κλάψει όλη η εστίαση. Έχουν φάει όλα τα ένσημα τόσα χρόνια και έχουν γίνει κάποιοι μάγκες και το παίζουν αδικημένοι ενώ αυτοί ήταν πρώτη ανέντιμοι προς το προσωπικό τους. Το ίδιο και οι αγρότες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάτε και στα ταξι που κολλάνε 8 ένσημα των μήνα στους οδηγούς και τούς ζητάνε να πληρώσει οδηγός τα 4 ένσημα δεν ντρέπονται λίγο που η ανθρώπη κάνουν 12 ώρες και 13 να πάνε στο σπίτι τους έλεος εργοδότης είναι αυτός με ολόκληρο μήνα εργασίας να τους εκμεταλλεύονται
ΑπάντησηΔιαγραφή