Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το ξυνόμαυρο Νάουσας κέρδισε τους... ουρανίσκους παγκοσμίως

Δύο ποικιλίες κρασιών από την Ελλάδα ξεχωρίζει το taste atlas ανάμεσα στις καλύτερες από όλο τον κόσμο, εκεί όπου φιγουράρουν κρασιά από Γαλλία, Ιταλία, Χιλή, Αργεντινή. Πρόκειται για το Vinsanto Σαντορίνης και το Ξινόμαυρο Νάουσας. Το taste atlas συγκρότησε την λίστα με 100 ποτά και ροφήματα από όλο τον κόσμο.

Mάλιστα εκτός από τα ελληνικά κρασιά το Taste Atlas συμπεριέλαβε και ελληνικούς καφέδες, αλλά και ούζο και τσικουδιά, μέσα στα 100 καλύτερα ποτά στον κόσμο.

Στη θέση Νο63 βρίσκονται τα κρασιά της Νάουσας. Πρόκειται για κρασιά με προελευση από την περιοχή της Μακεδονίας. Προκειται για την ποικιλία Ξινόμαυρο, ένα γηγενές ελληνικό κρασί που συχνά συγκρίνεται με το Pinot Noir και το Nebbiolo. 

Τα κρασιά Νάουσας εμφανίζουν την τέλεια ισορροπία τανινών, ζάχαρης και οξύτητας, ενώ τα τυπικά αρώματα και γεύσεις περιλαμβάνουν έναν σύνθετο συνδυασμό από αλμυρές νότες που θυμίζουν συχνά σκούρα και κόκκινα φρούτα, ντομάτες, δαμάσκηνα, γη, καπνό, βότανα και μπαχαρικά.

Η Νάουσα παλαιώνεται εξαιρετικά. Λόγω της πολυπλοκότητας και της φινέτσας του αναφέρεται συχνά ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Ένας ιδανικός συνδυασμός για αυτό το τανικό κρασί είναι κυνήγι, αρνί, σάλτσες με βάση την ντομάτα, πλούσια μαγειρευτά, λουκάνικα, μανιτάρια και παλαιωμένο τυρί, αναφέρει το Taste Atlas.

Η χημική οινολόγος Μαρία Τσιβίκη και η sommelier Χαριτίνα Ορφανίδου μίλησαν στην εκπομπή «Action Τώρα» για τις διακρίσεις και την εξαγωγή των ελληνικών κρασιών.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ