Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται πεζοδρόμηση στην Πλατεία Σελίου - Τι θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά το χωριό του Σελίου θα έρθει προς δημόσια συζήτηση, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση, στο Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Βερμίου την Πεμπτη 25 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Βέροιας.

Ένα ζήτημα που εδώ και πολλά χράνια δημιουργούσε μια άσχημη εικόνα σε ντόπιους και ξένους που ήθελαν να επισκεφθούν το γραφικό ορεινό χωριό του Βερμίου. Λόγω της τεράστιας καλοκαιρινής κίνησης, ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο, υπήρχε έντονο κυκλοφοριακό κομφούζιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην διέλευση των πεζών και την ασφάλεια των μικρών παιδιών. 

Πιο συγκεκριμένα, το αρμόδιο όργανο του δήμου Βέροιας, θα αποφασίσει για την πεζοδρόμηση ή μη, του δρόμου στο τμήμα που διέρχεται μπροστά απο την Πλατεία μέχρι το «Καραφούσια Market», καθημερινά από τις 27 Ιουλίου 2024 έως τις 18 Αυγούστου 2024, με ταυτόχρονη καθολική απαγόρευση παρκαρίσματος σ' εκείνο το σημείο. 

Θα επιτρέπεται φυσικά η πρόσβαση για την τροφοδοσία των καταστημάτων αλλά και για τα οχήματα άμεσης ανάγκης, όπως η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική. 

Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων, εκείνο το χρονικό διάστημα, θα διοχετεύεται στους διπλανούς περιφερειακούς δρόμους και άπαντες θα παρκάρουν στο παρακείμενο τεράστιο πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού. 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φαρσαρώτο έχει ενημερωθεί παράλληλα και έχει συμφωνήσει ο ΑΣΔΔ Σελίου. Επίσης θα ληφθεί απόφαση ώστε να τοποθετηθούν τους καλοκαιρινούς μόνο μήνες πλαστικά κολωνάκια επάνω στον δρόμο και μπροστά απο το πεζοδρόμιο του «Μαγαζιού του Μπαρμπαρούση», καθως και στο στόμιο του δρόμου που οδηγεί στην πλατεία. 

Η απόφαση που θα ληφθεί από το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Βερμίου θα σταλει στην κυκλοφοριακή επιτροπή για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όλους τους Δημότες.

«Ήταν μια δέσμευσή μου απέναντι στους Δημότες που η υλοποίησή της παίρνει σάρκα και οστά» καταλήγει σε δήλωσή του ο Γιώργος Φαρσαρώτος. 

13 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ.
    ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 5Χ5 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ λέω το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει ένα χρηματικό ποσό για να δοθεί σε κάθε βλάχο του Σελίου από μία γκλίτσα για να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια, και για να έχει κάποιο ενδιαφέρον όταν πλακώνονται μεταξύ τους στο ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μη λες , μόνο να θυμάσαι "Σούχει λάχει σούχει λάχει να σε κυνηγούν οι βλάχο"....... κατακαημένε !

      Διαγραφή
    2. Εσυ να παρεις δυο γκλιτσες.....

      Διαγραφή
    3. 24 Απριλίου 2024 στις 10:12 μ.μ....Την μια θα την σπάσω στα παϊδάκια σου ..... προς συμμόρφωση .... ρατσιστή !

      Διαγραφή
    4. Τρεις γκλιτσες να παρεις τελικα.....

      Διαγραφή
    5. Για εσενα θα εγκρινει ενα κονδυλι για ταξιδι στο Ιραν....

      Διαγραφή
  3. Δεν μπαίνει τάξη με τίποτα σ' αυτό το χωριό έτσι όπως ειναι ολα εκεί πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστή προταση....Μπραβο στον Προεδρο....Ηταν δικαιο ελπιζουμε να γινει πραξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους.....εδω και δεκαετια σπρεπε να γινει αυτο... Συγχαρητήρια στο νεο τοπικο Συμβούλιο Σελίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα 107.000€ για τα νερά τα πλήρωσαν οι κάτοικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι οι πολίτες της Βέροιας καθώς και σε όλα τα χωριά ...έχεις πόνο σε χρέωσαν εσένα τραχανά ....

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΑ 107 ΧΙΛ.....? Ολα εχουν εξοφληθει εδω και δυο χρονια ρε φιλε.....Μην επαναλαμβανεσαι ρε Στανκ ...
      ....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ