Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στη Βεργίνα

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στα γραφεία Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) επί της οδού Κεντρικής 203 στη Βέροια, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της επιχείρησης κο Στέργιο Διαμάντη και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας Πολυζώης Νίκος Α.Ε, η σύμβαση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ) ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ», προϋπολογισμού 1.959.467,31€ χωρίς ΦΠΑ και 2.429.739,46€ με ΦΠΑ.

Η Τεχνική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΒ εκπόνησε την μελέτη του έργου, στο πλαίσιο της ενταγμένης πράξης «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020» και αποτελεί το 2ο υποέργο, με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ) ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ και προβλέπει τα εξής:

• Η επεξεργασία των λυμάτων θα γίνεται με τη μέθοδο των βιοαντιδραστήρων μεμβράνης (Membrane Bioreactor Technology, MBR), οι οποίοι συνδυάζουν την βιολογική επεξεργασία με την τεχνολογία μεμβρανών. Με τη μέθοδο αυτή, επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση σε ένα μόνο στάδιο αντικαθιστώντας το συμβατικό σύστημα που αποτελείται από δεξαμενή αερισμού, καθίζησης και μονάδα φίλτρανσης.

• Το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων θα είναι δυναμικότητας 590m3/ημέρα.

• Η ΔΕΥΑ Βέροιας θα εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση του συγκροτήματος με ανάλογη τριφασική παροχή ρεύματος.

• Η κατασκευή της Ε.Ε.Λ. θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο του οργανικού φορτίου των ανεπεξέργαστων λυμάτων. Με τη λειτουργία της θα εξασφαλιστεί η εναρμόνιση της εκροής με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Αυτονόητες θεωρούνται οι θετικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή.

• Όλες οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεστούν εντός του αγροτεμαχίου 891 του αγροκτήματος Παλατιτσίων το οποίο παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την κατασκευή της Ε.Ε.Λ.

• Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και λειτουργία του έργου είναι 12 μήνες.

4 σχόλια:

  1. Η τεχνική διεύθυνση γιατί δεν εκπόνησε μελέτη για το βιολογικό την Βεργίνας με τα μαμούνια που τρώνε τη λάσπη όπως στο βιολογικό της Βέροιας ; Έτσι θα είχαν οικονομία στις δαπάνες όπως μας έλεγαν τόσα χρόνια.
    Ο Πρόεδρος γιατί άλλαξε μέθοδο και εφαρμόζει άλλη, αφου μας έλεγε ότι είχε πιστοποίηση η προηγούμενη ;
    Τι έγινε ρε παιδιά ; Κάνατε λάθος ; 12 χρόνια κάνατε λάθη ;
    Θα πληρώσει κανείς για τα λάθη αυτά ή θα πληρώσουμε πάλι εμείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα έργα αλλά σπάσαμε τα αυτοκίνητα με τα σκαψίματα που κάνετε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκάψετε όλο το χωριό ενώ είναι τουριστική περιοχή και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και δεν ξεκινατε ένα δρόμο και να τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τη Βέροια τι την έκαναν 3 χρόνια τώρα ;
      Και όπου έριξαν άσφαλτο στις τομές που έκαναν είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί να περάσει όχημα. Κοιτάξτε τις τομές με την άσφαλτο στις άλλες εταιρείες όπως αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι ένα με την υπάρχουσα άσφαλτο, ενω οι τομές της εταιρείας ύδρευσης ή πολύ ποιο ψηλά ή πολύ ποιο χαμηλά ή ακανόνιστα σαμαρακια. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα απο τέτοια έργα.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν δημοσιεύεις αυτά που σε ανεβάζουμε που είναι ενδιαφέροντα για ειδήσεις κλπ......

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ