Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ανακατωσούρα» στην Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας - Oι Δόκιμοι ήταν έτοιμοι να φύγουν και τελικά τους κράτησαν μέσα!

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με την πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Γρηγόρης Γερακαράκος και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Μαυραγάνης κατηγορούν τους υπεύθυνους του Αρχηγείου, για προχειρότητα, ανικανότητα και αδιαφορία

Πιο συγκεκριμένα, μια ημέρα πριν αναχωρήσουν οι Δόκιμοι από τις Σχολές, προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας ανά τη χώρα, κάποιοι θυμήθηκαν να τους κρατήσουν μέσα για επιπλέον εκπαίδευση μιας εβδομάδας, με αντικείμενο την ασφάλεια των αεροδρομίων, και στη συνέχεια, αφού τους δώσουν τιμητική άδεια πέντε ημερών και την προβλεπόμενη άδεια εορτών Πάσχα, να τους ζητήσουν να παρουσιαστούν, στις 8/5/24, στον τελικό τους προορισμό! 

Και όλα αυτά, ενώ όλη η αστυνομία - από την Ηγεσία έως τον τελευταίο διοικητή - γνώριζε ότι η πρακτική εκπαίδευση θα διαρκούσε από τις 22 Απριλίου 2024 έως τις 17 Οκτωβρίου του 2024.

Όπως συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Α.Σ.Υ: «Ξαφνικά, χωρίς ίχνος σοβαρότητας, κάποιοι ανέτρεψαν το πρόγραμμα της πρακτικής εκπαίδευσης που είχε εκπονηθεί και κοινοποιηθεί από το Μάρτιο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όλοι οι Δόκιμοι έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους! Με κρατήσεις εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικού μέσου, με προπληρωμές καταλυμάτων διαμονής, με αποστολές των αποσκευών και του ρουχισμού τους κλπ. Και μάλιστα, χωρίς να προβλέπεται ρητά πότε και ποιος θα καλύψει τα χρήματα που χάνονται.

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Μηδέν σεβασμός στην Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό. Ακόμη μία τρανή απόδειξη η αισχρή αυτή αντιμετώπιση στους Δόκιμους, τους σπουδαστές, το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, που τάχα μου, όταν ονομαστούν, θα τους αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες.

Και επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει βάση ο λόγος που επικαλούνται για την παράταση της εκπαίδευσης, τους καλούμε να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη ούτε των Δοκίμων ούτε κανενός άλλου.

Η αναγκαία εκπαίδευση για την απασχόληση στα αεροδρόμια δεν προέκυψε προφανώς χθες. Με ψεύδη, μην προσπαθείτε να καλύψετε το φιάσκο. Εκτός κι αν η αλήθεια είναι διαφορετική και σχετίζεται με έλλειμμα χρημάτων (;) οπότε η εξόφθαλμη ανικανότητά σας είναι για το βιβλίο Γκίνες.

Αλήθεια, θα ενημερώσετε, γιατί τόση ανικανότητα; Και επειδή ζητάτε «κυτία παραπόνων» για τα κακώς κείμενα, άραγε, σε ποιο «κυτίο» να στείλουμε τα παράπονα των χιλιάδων νέων συναδέλφων μας για την ανοργανωσιά και το τσαλάκωμα της προσωπικότητας που τους επιφυλάξατε, λίγες ημέρες πριν από το Άγιο Πάσχα;

Σας καλούμε την ύστατη στιγμή, αντί να αποφασίζετε ψευδή εκπαίδευση, να χορηγήσετε τουλάχιστον τα Φύλλα Πορείας άμεσα για τις οικίες τους, να καλύψετε τα χρήματα για εισιτήρια που χάνονται λόγω της διοικητικής σας ανεπάρκειας και κυρίως να μην επιβαρύνετε την αστυνομική οικογένεια με επιπλέον δαπάνες στο όνομα της εκπαίδευσής τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, η παρέμβασή σας είναι πλέον επιβεβλημένη για να διαφυλαχτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας!»

6 σχόλια:

  1. Από αυτό φαίνεται: οργάνωση = 0 στην Ελλάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακώς τους κράτησαν έτσι κι αλλιώς ανεκπαίδευτοι θα έφευγαν, ανεκπαίδευτοι θα φύγουν και πάλι, αφού το 80% των εισακτέων είναι με την νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου και του ''ωχ-αδερφισμού''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοργανωσια που στοιχιζει σε 900 οικογενειες ανα την Ελλαδα και στους εκπαιδευτες τους... για κατι που αν το λεγαν-το καναν πριν 5 μερες , θα τους λεγαμε Μπραβο-Ευχαριστω για την ευελιξια τους λογω Πασχα και μετακινησεων...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δίκαιη η αγανάκτηση της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών.

    Οι συνοριοφυλακες κάνανε εκπαίδευση 40 ημέρες στο Μαυροδενδρι στη Κοζάνη και τα μάθανε μια χαρά, εκτελούν χρέη αστυνόμευσης κυριλέ.

    Επειδή είναι σχολή αστυνομίας πρέπει να εκπαιδεύει το προσωπικό ,ας πάνε σκοπια στο αεροδρόμιο 6 μηνες ,να τα μάθουνε στη πράξη.

    Στο 2024 είμαστε τι σχολη και βλακείες είναι αυτά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ