Έχεις μοσχαράκι; Φτιάξε γιουβετσάκι!
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ένα από τα απόλυτα comfort foods της ελληνικής κουζίνας που κρύβει μέσα του τη νοστιμιά και τη ζεστασιά των φαγητών που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας.
Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει την παραδοσιακή συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι.
Υλικά
• 1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 3 σκ. σκόρδο
• 1 καρότο
• 1 πράσο
• 1-|2 ματσάκι μαϊντανό
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
• 400 γρ. Ντοματάκι κον κασέ (ή τριμμένη ντομάτα)
• 1 δαφνόφυλλο
• 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
• Αλάτι, Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• Κεφαλοτύρι τριμμένο
• 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
• 1/4 φλ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, κατόπιν ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1½ λίτρο νερό.
Προσθέτουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1,5 ώρα.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. (Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό).
Το αδειάζουμε σε γιουβέτσι ή γάστρα, ρίχνουμε κ το κρέας κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30΄. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Την πόλη της Βέροιας επισκέφθηκε η Νανά Αηδόνα. Η «εκλεκτή» του Απόστολου Τζιτζικώστα για την θέση της Περιφερειάρχη Kεντρικής
-
Μεγαλώνοντας η Κατερίνα ολοένα και χάνει την αυτοπεποίθηση που είχε ως παιδί καθώς συναντάει εμπόδια μπροστά της από κάθε κατεύθυνση,
-
Ημέρες χαράς για τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, ο οποίος θα μπορεί πλέον να μεταλαμπαδεύει τις ιδέες του στις επόμενες γενιές. Τη Δευτέρα
-
«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 58 ετών ο Γιώργος Αντ. Καλαμπούκας. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων», βυθίζοντας στην
-
Θλίψη επικρατεί στην Πέλλα, καθώς πέθανε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Θεόφιλος Κουπτσίδης. Ο δήμος Πέλλας, με ανακοίνωσή του,
-
Την κορδέλα έκοψε ο Νέστορας Κολιός από τα Γιάννενα Ο καιρός έκανε το χατήρι και το μεσημέρι της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου
-
Προχωρούν οι εργασίες στον Ε65, ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί στο σύνολό του θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση σε ένα πλήθος
-
Η Κωνσταντία ∆ηµογλίδου είναι εδώ και δύο χρόνια η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της
-
Αχ Αννούλα του χιονιά... Χρόνια πολλά σε όλες! Της Αγίας Άννης σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και αρκετές είναι οι
-
Το βουνό είναι μαγευτικό και ειδικά τέτοιες ημέρες, όπου όλα είναι λευκά και φωτίζουν! Το Σέλι είναι ένα από αυτά τα μέρη, αποτελώντας τον
Βγάλε ως φωτό μπορείς τελευταία τετραετία μετράς
ΑπάντησηΔιαγραφή