Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε παστίτσιο... θαλασσινό με τόνο


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Το παστίτσιο, είναι, αν όχι το αγαπημένο, ένα από τα 3 αγαπημένα πιάτα των Ελλήνων. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια εναλλακτική εκδοχή του, παστίτσιο με τόνο, για όποιον θέλει να αποφύγει το κρέας ή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
3 κονσέρβες τόνο (σε νερό)
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

Για την μπεσαμέλ: 1 λίτρο γάλα

6 κ.σ.αλεύρι
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι άσπρο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5΄και στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέτουμε τον τόνο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό και λίγο κεφαλοτύρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σιγοψήνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι λευκό. Αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά κ ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά μακαρόνια μας, κατόπιν την φάρσα μας, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος την μπεσαμέλ μας. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180© για 40΄-50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ