Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην πλατεία Καπετανίδη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Πόντιου εκδότη - δημοσιογράφου


Στην πλατεία Καπετανίδη στο Πασακιόσκι της Βέροιας, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023 οι διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Νίκου Καπετανίδη.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης για τον Πόντιο δημοσιογράφο και εκδότη, που ανακηρύχθηκε η 21η Σεπτεμβρίου, ο δήμος Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργάνωσαν μια σειρά εκδηλώσεων με προσκεκλημένους, την Διοίκηση και μέλη της Π.Ο.Ε.Σ.Υ. και της ΕΣΗΕΜ-Θ, πανεπιστημιακούς καθηγητές δημοσιογραφίας, καταξιωμένους δημοσιογράφους καθώς και τον απόγονο του Νίκου Καπετανίδη.


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατεία Καπετανίδη, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και στο άγαλμα του Πόντιου εθνομάρτυρα.


Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, Κώστας Ασλάνογλου, πραγματοποίησε σύντομη ομιλία με θέμα «Η πόλη τιμά τωον Ήρωα», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις ενέργειες του δήμου για να τιμήσει τον Νίκο Καπετανίδη, μετονομάζοντας οδό αλλά και δίνοντας το όνομά του στην πλατεία στο Πασακιόσκι.


Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής, βουλευτή Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τον βουλευτή Βασίλη Κοτίδη, τον εκπρόσωπο της αντιπεριφέρειας Ημαθίας, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θωμά Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Χαράλαμπο Καπουρτίδη και την εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.


Η τελετη ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Βέροιας.

Δείτε φωτογραφίες:


































































2 σχόλια:

  1. Όταν αποδίδουμε τιμές στεκόμαστε προσοχή με χέρια και πόδια ενωμένα. Δεν τοποθετούμε το χέρι στην καρδιά, το βλέπουμε δυστυχώς συχνά κατά την κατάθεση στεφάνων. Αυτό γίνεται σε άλλες κοινωνίες και πάντα σε αμερικάνικες ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί επίσημοι , λίγοι από τον λαό .......γιατί ? Διότι ο λαός τους βαρέθηκε , καθώς και την κουλτούρα των ποντίων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ