Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις Αιγές η Λίνα Μενδώνη - Στο τέλος του 2023 ανοίγει για το κοινό το ανάκτορο του Φιλίππου Β’


Αυτοψία στο έργο της «Στερέωσης, συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης του ανακτόρου των Αιγών», πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από το 2007, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023. Εχει συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ, με διαδοχικές εντάξεις, σε δύο χρηματοδοτικές περιόδους του ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020.


Η Κυρία Μενδώνη ξεναγήθηκε από την Έφορο Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη, συζήτησε με την ομάδα των επιβλεπόντων και έδωσε κατευθύνσεις για την μελέτη των βέλτιστων λύσεων της πρόσβασης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών στον χώρο του μνημείου, η έκταση του οποίου ξεπερνά τα 30 στρέμματα.


Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Ο στόχος του σχεδιασμού των έργων στις Αιγές ήταν εξαρχής, η συστηματική και καθολική αποκατάσταση και ανάδειξη του ιδιαίτερα εκτεταμένου αρχαιολογικού χώρου, ώστε να εξελιχθεί σε ένα τεράστιο αρχαιολογικό πάρκο, με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες πλήρη, ενιαία και ολοκληρωμένη γνώση και εμπειρία της ιστορίας της πόλης των Αιγών, των βασιλέων της και της ευρύτερης Μακεδονίας».






14 σχόλια:

  1. Κληρονομιά όλων των Ελλήνων είναι με εισιτήριο 17 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το ανάκτορο το εισιτήριο θα πάει στα 25 ευρώ.... αλλά μην αγχώνεστε γιατί και την Βεργίνα θα την πάρουν ιδιώτες . Έρχεται η ιδιωτικοποίηση των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς οπότε θα κάνετε κάποιους με τα λεφτά σας πλουσιότερους !!!!

      Διαγραφή
  2. Να προκαλέσουν στα εγκαίνια τον Αλέξη Τσιπρα κι τον Ζαεφ τον Ζοραν, δύο άντρες που ξανάγραψαν την ιστορία και ένωσαν δύο λαούς στον δρόμο της φιλίας και ανάπτυξης. Και της Ειρήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται. Εδώ και πέντε χρόνια η κυβέρνηση του 42% τα ανέτρεψε όλα αυτά και ηρεμήσαμε... Να ναι καλά...

      Διαγραφή
    2. Να προσκαλέσουν θέλεις μάλλον να πεις,εκτός και αν στα μακεδονομαχικα η πρόσκληση είναι πρόκληση.

      Διαγραφή
  3. Έλληνες μην αγχώνεστε , μην ασχολείστε με θέματα πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, κοιτάξτε τα προβλήματα που σας κληρονόμησαν οι τόσες καλές σας κυβερνήσεις ( σας φόρτωσαν αρκετά για να έχετε προβλήματα με το τσουβάλι ) . Δεν πρέπει να βλέπετε οτι ο κόσμος γύρω σας αλλάζει. Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι μου έλεγε ο παππούς μου κάποια μέρα. Ε ναι αυτά ζούμε ΤΩΡΑ. Έρχονται οι ιδιωτικοποιήσεις μουσείων , για αυτό η μόνη υπουργός που δεν άλλαξε στην κυβέρνηση είναι η Μενδώνη , γιατί έχει έργο να τελειώσει. Μετά τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία που ήδη έγιναν ΝΠΔΔ έρχεται η συνέχεια και σε άλλα μουσεία όπως στην Βεργίνα. Μάλιστα έρχονται οι Υπερέφοροι αρχαιοτήτων κάτι σαν περιφερειάρχες και μεταφορές αρχαιολόγων σε διπλανούς νομούς ώστε να καλυφθούν τα κενά χωρίς προσλήψεις. Αρχαιολόγους δεν θέλουμε άλλους. Αυτούς τους αρχαιολόγους που βολεύτηκαν στην χώρα θα τους έχουμε μέχρι τα 67 τους έτη ως υπαλλήλους και μετά τα 67 τους πάλι τους ίδιους θα έχουμε ως διευθυντές ή μέλη στα διοικητικά συμβούλια των ΝΠΔΔ. Σταματήστε στα πανεπιστήμια να τροφοδοτείτε με νέους ανέργους αρχαιολόγους, έχει γεμίσει ο ΟΑΕΔ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην χώρα που ζούμε τα έργα γίνονται με δημόσιους πόρους δηλαδή χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, στην συνέχεια τα έργα τα αναλαμβάνουν οι ιδιώτες και εισπράττουν τα έσοδα ( βλέπε αυτοκινητόδρομους ). Το ίδιο θα γίνει στα μουσεία , αφού τα φτιάξουν και τα δώσουν σε λειτουργία , μετά τα εγκαίνια τους θα τα δώσουν σε ιδιώτες για να εισπράξουν τα έσοδα. Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα που θέλεις και δωρεάν την πολιτιστική σου κληρονομιά !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι περισσότεροι Αθηναίοι δεν έχουν πάει στην Ακρόπολη και οι περισσότεροι Ημαθιωτες δεν έχουν πάει στη Βεργίνα. Φάτε ένα γύρο και μια ρετσίνα και αφήστε τους ξένους να μαθαίνουν για την ιστορία μας. Πόσο έχει το ουίσκι το σπέσιαλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξένοι που που τα θαυμάζουν ζουν στην Ελλάδα στη χώρα τους από τα δικά κλεμμένά αγάλματα ζουν.

      Διαγραφή
  6. Megalo gaile ixame. O kosmakis pinai. Sta 2e ta kausima k o alos mas lei gia tatsimenta. Oi aloi st karditsa kimunte exo. Ths popis ginete. Gai lezanda imaste mana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάλτε μια καντίνα εκεί, και μια εξέδρα με καλλιτέχνες τής Ανατολικής Ασίας φέρτε και supermodels και έναν κορυφαίο μέτρ της μόδας και θα πληρώσουν 150ευρώ εισιτήριο
    Αχ Ελλάδα σ αγαπώ
    Και πιστά σε ηπερετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ηπερετο από το ηπειρος βγαίνει;για να βγάλουμε και συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  8. Χάρρυ Κλυνν- Έθνος Ανάδελφον " Πατρίδα μου Καρκατσουλιό, βρισίδι και κουτσομπολιό, πνιγμένη μες στο κατουρλιό, ένα νερό Κυρά Βαγγελιώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην αναφέρεις λεγόμενα αριστερών καλλιτεχνών,θα σου την πέσουν οι μακεδονομάχοι.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ