Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κυριακάτικο τραπέζι με αρνάκι λαδορίγανη


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν χρειάζεσαι πολλά υλικα. Μόνο ένα καλό κρέας και τα μυρωδικά που θα δέσουν με το άρωμα του αρνιού και θα γίνει το γευστικό θαύμα. Αρνάκι με λαδορίγανη μας προτείνει για το Κυριακάτικο τραπέζι ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, απλό και τόσο νόστιμο. Συνοδεύστε το με πατατούλες ή μόνο με μια σαλάτα και... καλή όρεξη!

Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά:

4 μπούτια αρνίσια
1 κούπα ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο
4 δαφνόφυλλα
2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο
Ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και τοποθετούμε σε ένα ταψί ή μια γάστρα. Με ένα μαχαιράκι το τρυπάμε και βάζουμε από δύο σκελίδες σκόρδο σε κάθε μπούτι. Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με λίγο λάδι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη (το προτιμότερο είναι να μαριναριστεί όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 3 ώρες).

Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί (ή τη γάστρα), ρίχνουμε νερό σχεδόν μέχρι τη μέση του ταψιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και τα δαφνόφυλλα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200© για τουλάχιστον 2 ώρες συν μισή ωρίτσα ξεσκέπαστο για να χρωματίσουμε το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ