Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα μάζεψα τα πράγματα κι έφυγα από το σπίτι

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που κυριαρχούν στα μέλη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία. Κι αν πανελλαδικά, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχασε με 20,6%, στην περιοχή μας, τα πήγε ακόμα χειρότερα, καθώς η ήττα έφτασε σχεδόν τις 24 ποσοστιαίες μονάδες! Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό... Ένας εφιάλτης δίχως τέλος για τους Αριστερούς.

«Μάλλον έχουμε κάνει κάτι πολύ λάθος»

Σοκ και δέος ήταν οι δύο λέξεις που αντικατόπτρίζαν πλήρως την χθεσινή κατάσταση που επικρατούσε στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Ελιάς. 

«Μάλλον έχουμε κάνει κάτι πολύ λάθος για να έρθει τέτοιο τραγικό αποτέλεσμα» σιγοψυθίζαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής που ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Αδυνατούν να κατανοήσουν τι έφταιξε ακόμα και σε επίπεδο νομού που ήρθε ένα τέτοιο καταστροφικό αποτέλεσμα.

Μάτια βουρκωμένα, βλέμματα χαμένα, ήταν η εικόνα στα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων Βουλευτών, με τους υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα να είναι αποσβολωμένοι από τη συντριβή.

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Όμως, η επόμενη ημέρα προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς πλέον μπαίνουν στην εξίσωση και υπαρξιακά ζητήματα, όπως η επιβίωση ενός κόμματος που μέχρι χθες φάνταζε ο απόλυτος ηγεμόνας της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ πλέον μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει σφήνα και να διεκδικεί ξανά το τιμόνι της ηγεσίας του χώρου. Μην ξεχνάμε πως στην Ημαθία, τα δύο κόμματα βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής. Απέχουν σχεδόν 5.000 σταυρούς μεταξύ τους. 14.755 για τον ΣΥΡΙΖΑ και 9.492 για το ΠΑΣΟΚ!

Ευτυχώς που βγήκε η έδρα

Το μόνο θετικό από τις εκλογές είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κατάφερε να βγάλει μια έδρα και να εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Άγγελος Τόλκας, σε λίγες ημέρες θα ορκιστεί στη Βουλή και αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που εκλέγεται (2009, 2012, 2021 και 2023).

Και τώρα τι κάνουμε...;

Ωστόσο, ακόμη πιο εφιαλτικό φαντάζει το αφήγημα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Τα διλήμματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν παταγωδώς, ενώ οι συνεχείς αλλαγές θέσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως «ηττημένων», «ανοχής», «ειδικού σκοπού», θόλωσαν το μήνυμα και έδωσαν την εικόνα τρικυμίας.

Ποια θα είναι η στρατηγική και πώς θα καταφέρουν τουλάχιστον να διατηρήσουν το 17% και την μια έδρα στην Ημαθία, είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει άμεσα να απαντηθεί.

41 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ακριβως τωρα με τον Μητσοτακη που την πηραμε πισω την Μακεδονια...Συμφωνω μαζι σου...αντε να παμε τωρα για σανο ξεμεινες....

      Διαγραφή
    2. απάντηση στον Ανώνυμος22 Μαΐου 2023 στις 5:46 μ.μ.
      ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ???.....ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    3. 🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️ γίδι

      Διαγραφή
  2. Στο καλό!!! Γιατί ο λαός δε ξεχνά!! ΜΑΤΙ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ -ΜΙΩΣΗ ΜΙΣΘΏΝ!!! ΚΑΙ πάλι πολλά πήρατε!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν έπρεπε να βγάλει ούτε 1 βουλευτή ψυριζα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινά από ανάγνωση και γραφή. Στη συνέχεια μπορεί να είναι οριακά αποδεκτό και να σχολιάζεις..

      Διαγραφή
    2. Έτσουξε;; εε;;; ε ψυριζεε!! Γιατί τη δεν είναι αλήθεια από τα παραπάνω;;; Είναι αποδεκτό να σχολιάζω!! ΔΕΝ είναι αποδεκτό να γράφεις εσύ!!! Κ ειδικά αν είσαι από την Κεντρική ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ!!!

      Διαγραφή
  3. Αλεξηηηη που χάθηκες;;;έχασες μήπως τη φόρα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που δηλώνει ότι τά σύνορα είναι ανοιχτά για κάθε πικραμένο- ξεγραμενο από την χώρα του της Ανατολής, και να βλέπω ότι δύο αγοράκια είναι δυνατόν και φυσιολογικό να μπορούν να έχουν παιδιά;. Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι έκτρωμα. Δεν ταιριάζει με τά ήθη της χώρας μας. Είδαμε τί γίνεται με την σαρα και την μαρα που μαζεύτηκαν από μουσουλμανικές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τον Μητσοτακη να μην αυξησει το δημογραφικο οπως ειπε με Ελληνοποιηση μεταναστων...θυμασε οτι σε βολευει σανοφαγε

      Διαγραφή
  5. Προσεχώς Τόλκας πίσω στο ΠΑΣΟΚ.. όπου φυσάει ο άνεμος.. αφού σε ένα μήνα θα τη πάρει τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ πικρα ρε σαινια...pass να παρετε...τωρα τα τυπωνει ο Κουλης...τοσο σανο εδωσε μην ξεχνιεσθε

      Διαγραφή
  6. Προεδρε ελα με φορα ειπε η τσαπανιδου αλλα στην διαδρομη τον επιασε τσιρλα τον καημενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τσαπανιδου βγηκ όμως στο.. επικρατείας. Έκανε τη δουλειά της, "βουλευτηκε"...

      Διαγραφή
    2. Κοιτα μην δω σε καποια αυτοκτονια πεινας με τα κουπονια με φορα εσενα...χαλαρωσε σε οεριμενουν δυσκολα γιατι χρηματοδοτεις τα Ακινητα του Κουλη.

      Διαγραφή
  7. επικίνδυνοι ερασιτέχνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΠαρση κάθε δευτερανζας στην τετραετία 15-19 και αποφάσεις φιάσκο εδω πλερουα=ψέμα κ ΕΠαρση κοντά ποδαρια εχουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά και 3% πολύ είναι για ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ.

    Πάντα είχε δική του ατζέντα και πάντα ήταν απέναντι στα Εθνικά συμφέροντα. Αποχώρηση από ΕΕ, Κρίση στο Έβρο, Κρίση στο Αιγαίο, λοκντάουν, εμβολιασμοί, Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ΜΚΟ με υποτιθέμενα νεκρά παιδιά και ούτω καθεξής. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να σπείρει μίσος και διχόνοια μεταξύ των πολιτών.

    Φίλοι μας ψηφοφόροι του Σύριζα, όλοι περάσαμε δύσκολα την δεκαετία της κρίσης, κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο και δυστυχώς πιο πολύ δυσκολεύτηκαν οι περισσότεροι. Στηρίζοντας όμως τον Σύριζα δεν τιμωρείτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά την χώρα στο σύνολο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα τον Τομσεν θα ειχες αστοιχειωτε...τα 37 δις εσωσαν το ζομπι..που χιονιζει συνηθως νυχτα

      Διαγραφή
    2. να πας να μεταλαβης

      Διαγραφή
  10. Μας εξέθεσαν με τύπους σαν τον Πολάκη τον Παππά και τον Κατρούκαλο, αισθάνομαι απογοητευμένος και προδομένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι υπόλοιποι ήταν εντάξει!!! Πχ Φίλης με την ιστορία που ξέρει για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΊΩΝ ο τουρκοφιλος ειπε ήταν συνωστισμός, ο τολκας Ηρωική Νάουσα και καταδέχεται να παραμείνει στον σύριζα!!! Κ αλλοι πολλοί!!

      Διαγραφή
    2. Κοιτα μην δεις κανα βιντεο με στιγμες στοργης απο του Μαξιμου με την φατσα σου...εκει να δεις προδοσια

      Διαγραφή
  11. Όλοι πίσω στο ΠΑΣΟΚ…το μοναδικό κόμμα που αργά η γρήγορα θα τελειώσει το καθεστώς μητσοτακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Νέα Δημοκρατία κοντεύουν να ψηφίσουν μέχρι και οι πέτρες και εσείς ακόμα μιλάτε για χούντες και καθεστώτα.

      Προσέχτε μην σας πάρουν τους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα βαρουφάκηδες και ζωούλες και βρεθείτε πάλι στην 4η θέση.

      Διαγραφή
  12. Όχι δεν ειναι θεμα οτι δεν κάνατε κάτι καλά Απλώς δεν κάνατε τιποτα τέσσερα χρόνια αντιπολίτευση .Και πριν τέσσερα καταστρεψατε και εσείς όπως τώρα ο κουλης τους ελληνες συλλυπητήρια σε όλους σας και σε αυτούς που χαίρονται που νίκησε ο ζαβος δυνάστης σας και βιαστής της χώρας Τασαςχχειροτερα έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε μας είπε η Τσαπανίδου από που πήρε φόρα. Από τη Βόρεια ή τη Νότια Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. syriza πηγε στην ND
    ΤΩΡΑ ?
    KALYTERA ΝΑ ΕΧΑΝΕ Η ΝΔ
    GIATI TO ΜΕΛΛΟΝ ,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να καθαρίσει η πολιτικοί από τους ανεπιθύμητους που το μόνο που έκαναν ήταν να χρησιμοποιήσουν κακή προεκλογική πορεία με σημαία τα ΤΕΜΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για πάντα Μητσοτάκης θέλετε δεν θέλετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάτι άλλο σαρεσει. Άλλοι ως δεν εξηγειται

      Διαγραφή
  17. Ο.κ ο.κ χαρείτε και αυτήν την νίκη σας.συγχαρητυρια.
    Τωρα τι θα δούμε????
    Μια Ελλάδα που θα είναι παγκόσμια δύναμη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε κουλτουριαρη ψευτοαριστερε που σχολιάζεις,κράζεις την κρίση του λαού που μέχρι χτες ζητούσες,και θα ζητήσεις ξανά σε λίγο καιρό και στις 26 τι;πάλι θα κράζεις αυτούς που ζητάς να σε ψηφίσουν;; Μιλάς για επιδόματα,για αυτοκτονίες για pass μήπως να πας να σε δουν;; Ξεκόλλα λίγο ρε και μάθε να χάνεις και ειδικότερα να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά στα έργα όχι στα λόγια,φαντάσου ότι αυτούς που κράζεις αυτούς θα κυβερνουσες,για το δίκαιο και το καλό τους... κούρασες σύντροφε,καλή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η αλήθεια είναι ότι ο λαός ήθελε κάτι σταθερό αυτή τη στιγμή γιατί προς τα κεντροαριστερά υπήρχε διχασμός.Ειναι όμως επικίνδυνο για την δημοκρατία να μήν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση.Επικινδυνο να θέλει ο Γεωργιάδης 180 να αλλάξει το Σύνταγμα. Υπάρχουν κάποια άξια στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα ήταν να γίνει ξανά δυνατό το ΠΑΣΟΚ τώρα που έφυγαν Σκανδαλίδης Λοβέρδος με νέα άτομα για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση για το καλό της δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ομαδική αυτοκτονία περιγράφει ο Χάρρυ κληνν την μέρα τον εκλογών.
    Ψηφίζουν αλλοδαποί που είναι 14 χρόνια εδώ και πήραν ελληνική ταυτότητα. Ψηφίζουν 100 χρόνων γεροί και αποφασίζουν αυτοί με τον ψήφο ποτέ θα πάρει ο εγγονός σύνταξη....Και κάποιος από εσάς είναι δεξιός αλλά μπαίνοντας αριστερά.
    Ο αναρχικός τραπεζίτης. Που είναι τέρμα δεξιά, και ο αριστερός που έχει real estate. Και εσύ λαέ:φάε @@@@@@🌩🌩🌩🌩🌩🌪🌫🏠🏠🏠🏠🦒🦒🦒🦒🦕🦕🦕🤴🤴🤴⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️♥️♥️♥️♥️♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά τα πηγες πρόεδρε, ήρθες με φορα!! Χαχαχαχαχ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελειώσαν οι εκλογές και ακόμα μαλώνετε οι μέν με τους δε; Δεν βαρεθήκατε; Μία παρατήρηση μόνο: Το να αλλάζεις το Σύνταγμα κατά το δοκούν ενώ δεν σε έχει ψηφίσει το 60% του Ελληνικού Λαού είναι μάλλον επικίνδυνο. Ας μην το αφήσουμε να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαίρονται στον γιδοτοπο της Ημαθίας που έχει μείνει 50 χρόνια πίσω και κλείνουν ο ένας πίσω από τον άλλον.... Όσο για τους υπαλλήλους που δίνουν πίσω τα δώρα στους εργοδότες 😂 από το χειμώνα και τον μισθό 🥒🥒🥒

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μου σε ποια καταστηματα οι υπαλληλοι δινουν πισω τα δωρα στους εργοδοτες? θελουμε εξηγησεις αφου το εμαθες.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ