Quantcast

http://picasion.com/

Κατεδαφίστηκε το παλιό σπίτι στους Λαδόμυλους


Δείτε φωτογραφίες από το πριν και το μετά
Κατεδαφίστηκε χθες, πρωί της Τετάρτης 24/5 το ετοιμόρροπο κτίσμα στην οδό Αγίου Δημητρίου 22 στο κέντρο της Βέροιας.


Επρόκειτο για ένα παλιό σπίτι, που όπως πολλά ακόμα μέσα στον αστικό ιστό, κρατούν μέσα στους πέτρινους τοίχους τους, φυλαγμένες χιλιάδες αναμνήσεις συμπολιτών μας που έζησαν εκεί κάποια στιγμή της ζωής τους ή ακόμα και όλη την παιδική τους ηλικία.


Εγκαταλείφθηκε αρκετά χρόνια πριν και κρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες επικινδύνως ετοιμόρροπο. Εδώ και κάποιους μήνες, η υπηρεσία του δήμου είχε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες και προστατευτικά και πλέον, έπειτα και από αίτηση του ιδιοκτήτη του, κατεδαφίστηκε.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες κατεδάφισης:








4 σχόλια:

  1. Υπαρχουν και αλλα που δεν εμπιπτουν σε χαρακτηρισμους και εξαιτιας αυτων εχει μετατροπη η περιοχη Κυριωτισας σε λαμαρινοφρουριο...Την προκλητικη αδιαφορια των ιδιοκτητων θα την αντιμετωπισετε αρμοδιοι...η λετε .."φυγε κακο απο τα ματια μου;;;;" καλυπτοντας τα νωτα σας ως ανευθυνοι οντας;;
    Αρκετα πια με τα συρματοπλεγματα και τις λαμαρινες να καταστρατηγειτε την ελευθερια των συνοικουντων παρανομως κλεινοντας την ελευθερη προσβαση σε οποιαδηποτε αναγκη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει τ οικονομική δυνατότητα ν τα συντηρήσει, τ Κράτος, ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη; Εφ όσον η η περιοχή έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα, δεν θ έπρεπε να υποστηριχτούν οι ιδιοκτήτες με κάποιο τρόπο; δεν θ πω εγώ με ποιον τρόπο, αλλά υπάρχουν σχετικά κονδύλια, απ ότι μαθαίνω, από τ ευρωπαϊκή ένωση. Τελος πάντων η υπόθεση σηκώνει μεγάλη συζήτηση και κάποια στιγμή θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν

      Διαγραφή
  2. Ακόμα και τα διατηρητέα πρέπει να αποχαρακτηριστούν και να κατεδαφιστούν αφού, δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό που να το κάνει ξεχωριστό εκτός από τους τοίχους από πέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ,,? Εκενοσται την Ελλάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ