Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατά εξαίρεση προσλήψεις γεωπόνων εκτιμητών στον ΕΛΓΑ Βέροιας

Σφοδρότατες χαλαζοπτώσεις έπληξαν την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη - 17/5/2023) αγροτικές καλλιέργειες, σε πολλές περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, τις μεγαλύτερες ζημιές έχουν τα φρούτα που είναι στην περίοδο συγκομιδής.

Χιλιάδες στρέμματα ροδάκινα επιτραπέζια και συμπύρηνα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, κεράσια, ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, βαμβάκια, σιτηρά, καλαμπόκια, ηλιόσπορα και ανοικτά κηπευτικά, στις περιοχές που εκδηλώθηκε το καιρικό φαινόμενο, έχουν υποστεί σχεδόν ολική καταστροφή, ενώ ειδικά σε πολλές περιπτώσεις έχει πληγεί και το φυτικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, από Δευτέρα 22 Μαΐου, θα ενισχυθεί το υποκατάστημα Βέροιας του Οργανισμού με εκτάκτους υπαλλήλους γεωπόνους - εκτιμητές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, υπάρχει έγκριση απο το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) για την κατ´ εξαίρεση - λόγω ζημιών από καιρικά φαινόμενα - πρόσληψη εκτός των απαγορεύσεων εξαιτίας των εκλογών.

Στο μεταξύ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επισημάνσεις ζημιάς από τα στελέχη του Οργανισμού στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Οι εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν από τις ζημιές λόγω παγετού στα βερίκοκα και θα ακολουθήσουν οι βροχοπτώσεις στα κεράσια (σκασίματα), ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις ζημιών από χαλάζια.

1 σχόλιο:

  1. Να επιτρέψετε να κάνουμε δηλώσεις και εμείς που πάθαμε ζημιά στο προανθικο στάδιο, γιατί ήμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και δε γίνεται να το παραβλέπεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ