Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Γυμνά» από προσωπικό τα κέντρα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα - Ως και 70% η μείωση του αριθμού των υγειονομικών

Οι τομεάρχες Υγείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων συναντήθηκαν με τον Σύλλογο Επιστημονικού - Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας
Φροντίδας Υγείας Βορείου Ελλάδος

Για λύση στο πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη μείωση των απολαβών των γιατρών δεσμεύτηκαν οι τομεάρχες υγείας στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, από τον Σύλλογο Επιστημονικού - Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Βορείου Ελλάδος.

Η δραματική μείωση του προσωπικού, η απουσία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η μείωση των ειδικών γιατρών και οι διαρροές σε χώρες του εξωτερικού οδηγούν στον αφανισμό των Κέντρων Υγείας. Ο Σάββας Παρασκευόπουλος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιστημονικού-Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρουσίασε την πορεία της «απογύμνωσης» των Κ.Υ. αστικού τύπου Μακεδονίας – Θράκης από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2021, δείχνοντας την μείωση του ιατρικού προσωπικού η οποία μπορεί να αγγίζει και το 70%.

Τις προτάσεις τους και την κατεύθυνση του δικού τους κόμματος παρουσίασαν οι τομεάρχες υγείας που συμμετείχαν στην συζήτηση που διοργανώθηκε με σκοπό την ενημέρωση τους για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο Σταμάτης Βαρδαρός, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του είπε: «Χρειαζόμαστε δημόσια πρωτοβάθμια υγεία για να μπορεί να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες στους πολίτες και να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην επιβάρυνση των νοσοκομείων» και τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει επανεκκίνηση και επένδυση στο εθνικό σύστημα υγείας. Μίλησε για ενίσχυση πρωτίστως στο στελεχιακό δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.


1 σχόλιο:

  1. Η Συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασοκ πετσόκοψε τους μισθούς των γιατρών και των Νοσηλευτών του ΕΣΥ κατά 70%.
    Ο Συριζα όχι μόνο δεν επανέφερε τους μισθούς όπως έλεγε,αλλα τους έκοψε και άλλο.
    Στην Συνέχεια ήρθε η ΝΔ με περεταίρω περικοπή μισθών.
    ΝΔ Πασοκ Συριζα μόνο μείωσαν το προσωπικό και τους μισθούς τους,ιδίως στις μάχιμες θέσεις.
    Σκοπός τους η πλήρης ιδιωτικοποίηση της υγείας.
    Βλέπετε τι πάθατε τόσες δεκαετίες.
    Θα τους ξαναψηφισετε;
    Αν ναι,είστε άξιοι της μοίρας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ